Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Sinoćnjim gostovanjem Oksfordskoj uniji završena je jednodnevna posjeta Predsjednika Crne Gore Londonu

Sinoćnjim gostovanjem Oksfordskoj uniji završena je jednodnevna posjeta Predsjednika Crne Gore Londonu

Predsjednik Đukanović je održao predavanje na temu „Evropska perspektiva Zapadnog Balkana - crnogorska iskustva“, u kojem je još jednom ponovio da integracija Balkana u Evropsku uniju nema alternativu i da je to jedini pun stabilnosti i prosperiteta svih zemalja regiona. Predsjednik je poručio da će jedino ujedinjena Evropa biti stabilna Evropa.  
Sinoćnjim gostovanjem Oksfordskoj uniji završena je jednodnevna posjeta Predsjednika Crne Gore Londonu
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora nepokolebljivo ide dalje usvajanjem evropskog sistema vrijednosti i boljeg kvaliteta života njenih građana, kazao je Predsjednik.

Tokom uvodnog razgovora, Predsjednik Oksfordske unije Stefen Horvat upoznao je Predsjednika s blistavim istorijatom ovog najstarijeg i jednog od najprestiznijih studentskih udruženja, čiji je predsjednik bio i Alan Dankan, jedan od ministara s kojima se juče sreo Predsjednik i koji je naglasio da je Oksfordska unija dom slobode misli i slobode govora.

U sklopu obilaska Unije, Predsjednik je posjetio i Gledstonovu sobu, nazvanu po jednom od najznačajnijih britanskih državnika i ujedno velikom prijatelju Crne Gore, u kojoj se sreo s magistrantima i doktorantima iz Crne Gore.

Samo ove godine 11 studenata iz Crne Gore su korisnici Cheevening stipendije Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

U sklopu predavanja, Predsjednik je odgovarao na pitanja studenata Oksforda, uključujući studente katedre za Jugoistočnu Evropu.

Tokom boravka u Londonu, Predsjednik je dao intervju New York Times i periodičnom magazinu First.

 

Portal Analitika