Crna hronika

Svjedok saradnik švercovao oružje?

Postupak protiv optuženog Duška Martinovića, kojeg SDT tereti da je organizovao kriminalnu grupu radi šverca narkotika na međunarodnom nivou, privodi se kraju što je na jučerašnjem suđenju u Višem sudu u Podgorici nagovijestila i predsjednica vijeća, sutkinja Vesne Pean rekavši strankama da polako pripremaju završne riječi, pišu Dnevne novine.
Svjedok saradnik švercovao oružje?
Portal AnalitikaIzvor

Ogradila se da time ne prejudicira tok postupka, jer sud i ako prihvati preostale predloge odbrane, većina predloženog već postoji u spisima predmeta.

Optuženi Jovo Martinović, koji je ranije naveo da je radio na snimanju jednog dokumentarca o oružju, predložio je da se izvrši uvid u fotografije sa snimanja u Bosni koje bi dokazale da se radi o pravom oružju, čime bi se dokazalo da svjedok saradnik nije govorio istinu.

“Odnosno da se radi o švercu tog oružja i da je svjedok saradnik Namik Selmanović s tim povezan, jer je radio kao posrednik između televizije i tih švercera, dok je tokom svjedočenja naveo da nije riječ o pravom oružju”, kazao je Martinović.

Prvooptuženi Duško Martinović, kojeg SDT označava kao šefa navodne kriminalne organizacije koja se bavila trgovinom narkotika, više puta je isticao da kriminalna organizacija ne postoji, te da je od svih optuženih jedino on kriv za izvršenje krivičnih djela za koja se tereti.

Portal Analitika