Crna hronika

Podignuta optužnica protiv grupe iz Nikšića, Kotora i Albanije

Optužnica protiv tri kriminalne grupe  na čijem čelu, su prema sunjama istražitelja, Kotoranin Igor Vukotić, Nikšićanin Ranko Radulović i albanski državljanin Erogen Brajović danas je podignuta i proslijedjena Višem sudu, saznaje Portal Analitika. 
 Podignuta optužnica protiv grupe iz Nikšića, Kotora i Albanije
S.G.
S.G.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Vukotić, Brajović i Radulović su, kako se osnovano sumnja, vrbovali više osoba, koje su po njihovim nalozima pratile žrtve koje su trebali da likvidiraju. Neki od članova te grupe bavili su se prodajom droge, zastrašivanjem, zelenašenjem, iznudama, nabavkom oružja...

Na spisku osoba koje su trebale da budu likvidirane bili su glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, neraspoređeni službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost Zoran Lazović i Duško Golubović, službenik Uprave policije Zoran Koprivica i njegov sin Strahinja Koprivica.

Imena visokih funkcionera iz bezbjednosnih službi našla su se na spisku grupe Vukotića, jer su ometali kriminalne radnje.

Osim njih, grupa na čijem je čelu Radulović planirala je likvidaciju braće Marka i Vladimira Vilotijevića iz Nikšića.

Marko i Vladimir su sinovi Milana Leza Vilotijevića, osuđenog na 20 godina zatvora zbog ubistva Slavka Radulovića, Rankovog rođenog brata.

Tužilaštvo je prikupilo brojne dokaze protiv ove tri grupe koje broje više članova, a ključni je priznanje zaštićenog svjedoka kodnog imena Jadranko Jonski, koji je u nekoliko svjedočenja u Višem sudu video linkom predočio saznanja o djelovanju grupe čiji je član bio.

On je do detalja ispričao imena svih meta i detaljno opisao koliko je novca bilo predviđeno za likvidacije.

Portal Analitika