Podgorica

Glavni grad će podnijeti krivičnu prijavu protiv Vanje Đurišića

Glavni grad će podnijeti krivičnu prijavu protiv Vanje Đurišića zbog uništavanja imovine i infrastrukture Glavnog grada u Jerevanskoj ulici, saopšteno je iz Glavnog grada.
Glavni grad će podnijeti krivičnu prijavu protiv Vanje Đurišića
Portal AnalitikaIzvor

"Bez obzira na to što su nadležni sudovi dva puta donosili presude u korist Glavnog grada Podgorica, kao i razumijevanje koje su nadležne gradske institucije pokazale prema Vanji Đurišiću, danas je Đurišić rušenjem trotoara ponovo uništio gradsku i državnu imovinu, čime je onemogućio normalno funkcionisanje velikog broja građana Podgorice.

Osnovni sud je rješenjem broj 159/14 od 28.12.2015. godine odbio zahtjev Vanje i Sava Đurišića kao neosnovan. Takođe, Viši sud u Bijelom Polju rješenjem broj 1061/16 od 21.04.2016. godine odbio je žalbu Đurišića kao neosnovanu i potvrdio rješenje Osnovnog suda u Podgorici. Vrhovni sud Crne Gore je rješenjem broj 1043/16 od 25.10.2016. godine odbio reviziju kao neosnovanu, čime je postupak okončan", navode u saopštenju.

Glavni grad, upravljajući se postojećim pravosnažnim sudskim presudama, neće, kako kažu, dozvoliti dalje vandalsko uništavanje gradske infrastrukture i zelenila i koristiće sve zakonske mogućnosti da obezbijedi normalan život građanima u Jerevanskoj ulici i čitavom naselju.

"Takođe, Glavni grad podsjeća da je prije 10-ak dana Đurišić razgovarao sa Šefom Biroa za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima Vojislavom Nedovićem, kada mu je još jednom predočeno da Glavni grad nije adresa za rješavanje spora u Jerevanskoj ulici, već da su to nadležni sudovi", zaključuju u saopštenju.

Portal Analitika