Politika

Cetinjska URA uručila fantomke odgovornima za batinjanje Cetinjana

U znak negodovanja na nemile scene koje su se prije godinu dana dogodile na Cetinju tokom izbornog dana, predstavnici cetinjske URE danas su na svojstven način na više instanci u tom gradu uručili poklon nadležnima – fantomku uz dopis obrazloženja, navode iz Građanskog pokreta URA.
Cetinjska URA uručila fantomke odgovornima za batinjanje Cetinjana
Portal AnalitikaIzvor

Poklon je uručen Opštinskom odboru DPS-a Prijestonice Cetinje, gradonačelniku Aleksandru Kašćelanu, ministru kulture Aleksandru Bogdanoviću, Područnoj jedinici policije Cetinje i Osnovnom državnom tužilaštvu, navode oni.

“Fantomka je nažalost, simbol 26. novembra, a o cjelokupnom stanju u zemlji i načinu funkcionisanja institucija najbolje govori činjenica da nadležni organi nijesu učinjeli ništa da nalogodavce i izvršioce pronađu i sankcionišu. U tom smislu, napomenućemo da je istima dostavljeno više dokaza, poput video snimaka na kojima se jasno vide registarske oznake automobila u kojem su se nalazili počinioci napada na naše kandidate za odbornike, simpatizere i sugrađane. Kada o ovome govorimo, ne računamo neozbiljna saslušavanja i davanja iskaza pojedninih lica iz DPS-a, koja se kose sa principima zdrave logike”, ukazuju oni.

U pismu koje su uz fantomku uručili DPS-u, iz GP URA navode “da se od ovih nepočinstava nijedan član Odbora, Kluba odbornika, član ili simpatizer partije nije ogradio”. 

“Umjesto toga, izabrali ste da ćutite, kako u političkoj, tako i u ljudskoj ravni. Ćutanjem na ova nepočinstva koja su proizašla iz vaše kancelarije, a koja su dokumentovana video zapisom i koje ne možete demantovati, jasno postajete saizvršioci istih”, poručili su nadležnima iz cetinjskog pokreta URA.

U pismu koje je uručeno gradonačelniku Prijestonice Aleksandru Kašćelanu, URA je navela: “Ako ste možda začuđeni što konkretno Vas dovodimo u vezu sa ovim ljudima i njihovim nedjelima, napomenućemo Vas da se kao prvi čovjek Cetinja, i kao predstavnik političke partije koja je dovela batinaše na Cetinje, ni kao persona (Cetinjanin!) nijeste ogradili od ovih nedjela, a upravo ste iz tih nedjela dobili funkciju koju danas obavaljate.” 

 

Na adresu Ministarstva kulture takođe je stiglo pismo i poklon – fantomka, namijenjena bivšem gradonačelniku Prijestonice Cetinje, a sada ministru Aleksandru Bogdanoviću: “Tog 26. novembra 2017. godine Vi ste još uvijek obavljali funkciju gradonačelnika Prijestonice, a bili ste takođe i nosilac liste “Cetinje pobjeđuje – DPS – Milo Đukanović”. Poricati da kao takav nijeste imali udjela u svemu ovome, i da na Vama nije odgovornost zbog ovoga je više nego cinično i krajnje bezobrazno.”

 

Na kraju podsjećaju da je 26. novembra prošle godine na Cetinju više lica povrijeđeno kada su, do sada neotkrivena lica, napala kandidate za odbornike, simpatizere GP URA i slučajne prolaznike, među kojima je bilo i žena koje su pretpjele udarce pesnicama.

Portal Analitika