Fudbal

Budućnost traži izuzeće sudije

Fudbalski klub Budućnost zatražio je od crnogorske kuće fudbala izuzeće sudije Veselina Radunovića iz Nikšića.
Budućnost traži izuzeće sudije
Portal AnalitikaIzvor

Arbitar iz grada pod Trebjesom loše je juče procijenio situaciju u meču Podgoričana protiv Grblja i signalizirao ofsajd Milivoju Raičeviću, iako se on nalazio u regularnoj poziciji kada je postigao pogodak.

“Ono što je zabrinjavajuće je činjenica da se Milivoje Raičević u momentu dodavanja lopte od strane saigrača nalazio daleko iza zamišljene linije posljednjeg igrača odbrane Grblja, što se jasno vidi na snimcima sa utakmice koje dajemo u prilogu”, ističu iz Budućnosti.

Podgoričani su podsjetili i na situaciju iz duela Kupa Crne Gore protiv Mladosti iz Ljekopolja.

“Jedna od takođe krupnih sudisjkih grešaka je i dosuđen nepostojeći penal od strane sudije Vojina Vojinovića za OFK Mladost Lješkopolje na utakmici Kupa koji je odredio dalji tok utakmice. Na ovakav način, pogrešnim odlukama sudija, značajno se utiče na krajnji rezultat utakmica ali i nanosi nesaglediva šteta našem klubu. Potrebno je istaći i psihološki pritisak na naše igrače i stručni štab koji nakon ovakvih razočaravajućih sudijskih odluka imaju ozbiljnih problema da kvalitetno nastave utakmicu ili se spreme za narednu utakmicu. Stav Uprave kluba je da ovim saopštenjem ni na koji način ne traži alibi za lošije rezultate u poslednjih nekoliko utakmica već želi da pravovremenom reakcijom spriječi ove i slične pogrešne sudijske odluke u narednom periodu.”

Iz podgoričkog kluba traže reakciju nadležnih tijela Fudbalskog saveza.

“Fudbalski klub Budućnost će od FSCG tražiti izuzeće sudije Veselina Radunovića iz Nikšića do kraja tekućeg prvenstva. Sudijske greške se dešavaju širom svijeta, ali ako se one ponavljaju i u mnogome utiču na krajnje rezultate utakmica, Uprava kluba mora da zatraži reakciju nadležnih tijela”, saopšteno je iz Fudbalskog kluba Budućnost.

Portal Analitika