Svijet

Rusija blokirala tri ukrajinska broda

Rusija je danas spriječila tri broda ukrajinske mornarice da uđu u Azovsko more kroz Kerčki prolaz, a pristup im je blokirala tako što je postavila ogroman teretni brod ispod mosta pod ruskom kontrolom, javlja ruska državna televizija Rosija 24.
Foto: facebook.com/navy.mil.gov.ua
Foto: facebook.com/navy.mil.gov.ua
Portal AnalitikaIzvor

Dopisnik te televizije iz oblasti u kojoj se nalazi most u Kerčkom prolazu nadomak Krima, rekao je da je Rusija ovom taktikom u potpunosti blokirala most između Crnog i Azovskog mora, dok ruski vojni helikopteri kruže iznad te zone, prenosi Rojters.

Ranije danas, Rusija i Ukrajina su jedna drugu optužile za kršenje neđunarodnog prava, nakon što je ruska pogranična straža bezuspješno pokušala da zaustavi ukrajinske brodove koji su plovili oko Krima na putu ka ukrajinskoj luci, podsjeća britanska agencija.

Pres služba Federalne službe bezbjednosti (FSB) saopštila je da su još dva ukrajinska ratna broda krenula su iz Berdijanska ka oblasti u kojoj su tri ukrajinska broda ranije danas ušla u ruske teritorijalne vode, a da pogranična ruska straža preduzima sve korake kako bi spriječila novu provokaciju.

 

Portal Analitika