Fudbal

De Hea postaje najplaćeniji golman u istoriji

Golman Mančester Junajteda David De Hea centralna je vijest na Ostrvu ovog jutra! Dejli mejl pod vinjetom ekskluzivno donosi vijest da jedan od najboljih čuvara mreže na svijetu sigurno napušta Old Traford u junu i postaje najplaćeniji golman u istoriji, a samim tim i jedan od najplaćenijih fudbalera na planeti. 
De Hea postaje najplaćeniji golman u istoriji
Portal AnalitikaIzvor

Prethodnih mjeseci, pa čak i godina, spekulisalo se kako bi De Hea trebalo da pređe u Real Madrid. Kraljevski klub dugo je čekao, da bi se prošlog ljeta konačno odlučio za Tiba Kurtou, a kako Englezi pišu De Hea neće mnogo patiti jer će ga uzeti Pari Sen Žermen i ispisati istoriju. Podsjećamo, Špancu na ljeto ističe ugovor, pregovori sa Mančesterom ne idu u dobrom smjeru i PSŽ će iskoristiti situaciju da ukrade De Heu bez obeštećenja. 

Dejli mejl čak ide toliko daleko da kaže kako će Sveci prodati Kavanija ili Nejmara, ukoliko im posao sa De Heom zaškripi zbog finansijskog fer pleja. A i te kako bi moglo da zapne, jer PSŽ će za sedmičnu platu golmana Junajteda izdvojiti nevjerovatnih 300.000 funti, iliti 340.000 eura! Na godišnjem nivou to bi bilo 16.320.000 eura, odnosno za petogodišnji ugovor 81.600.000!

Isti izvor navodi da su u Mančesteru prilično svjesni da ne mogu da zadrže De Heu, te podsjećaju na izjavu Žozea Murinja koji je kazao kako nije siguran da će Španac željeti da potpiše novi ugovor. O tom novom ugovoru za sada nema govora. 

Kada je PSŽ u pitanju, stoji dalje u tekstu Dejli mejla, gazde su dovođenjem Điđija Bufona samo privremeno riješile problem golmana, dok je De Hea projekat za budućnost. S obzirom na to da njemu ugovor ističe i Real i Juventus i svi ostali klubovi koji su se pominjali kao moguće destinacije za Španca imaće priliku da se nadmeću sa Parižanima, ali prilično je izvjesno ko će tu odnijeti pobjedu. Finansijsku, naravno. 

Takođe, navodi se da će Sveci gledati da posao završe već u januaru, potpisivanjem predugovora.   

Podsjetimo, David De Hea stigao je na Old Traford iz Atletiko madrida, jula 2011. za 25.000.000 eura. Ove sezone ne brani u vrhunskoj formi. Samo na dvije utakmice uspio je sačuva mrežu...

Portal Analitika