Kultura

Mauricio Mastrini premijerno nastupio u Kotoru

Jedan od najoriginalnijih italijanskih pijanista i kompozitora Mauricio Mastrini, uz pratnju kamernog orkestra “Nuova” sinoć je premijerno nastupio u Kotoru, u Crkvi Svetog Duha.
Mauricio Mastrini premijerno nastupio u Kotoru
Portal AnalitikaIzvor

Na programu su bile autorske kompozicije: “Essential”, “La stagione dell’amore“, „Carezze”, “Children’s Love”, “Primavera… La rinascita”, “Malinconia”, “Fly”, “W la vita”, “Tango Clandestino” i “La rossiniana”.

Prepoznatljiv je po snažnoj emociji i originalnoj izvođačkoj tehnici koja je i kotorsku publiku dovela do ushićenja.

Mastrini jedan je od najznačajnijih pijanista i najoriginalnijih kompozitora na međunarodnoj muzičkoj i instrumentalnoj sceni.

Prozvan “Wild Heart” (Divlje srce) zbog svoje samotnjačke prirode, on je pravi muzički “slučaj” na međunarodnoj sceni, ne samo zahvaljujući snažnoj emocionalnoj uključenosti tokom svakog nastupa, već i zahvaljujući originalnoj klavirskoj tehnici kojom je osvajao publiku širom svijeta.

Karatketističan po tome što uvijek svira bos, on je tvorac novog muzičkog izraza “Muzika unazad”, koji predviđa sviranje nota unazad, od posljednje ka prvoj, što je pokazao i sinoć, kompozicijom “La rossiniana”.

Organizator je JU Kulturni centar “Nikola Đurković”, u okviru proslave obilježavanja Dana opštine Kotor.

Portal Analitika