Crna hronika

Branka Milić pobjegla u Ambasadu Srbije nakon što su listinzi otkrili njenu ulogu

Iz Ambasade Srbije nijesu htjeli da potvrde da li se Branka Milić nalazi u njihovom predstavništvu u Crnoj Gori nakon što je napustila suđenje i kako su saopštili njeni advokati „zaštitu“ zatražila u Ambasadi.
Branka Milić pobjegla u Ambasadu Srbije nakon što su listinzi otkrili njenu ulogu
PobjedaIzvor

- Nemamo nikakav komentar – kratko su saopštili novinarki Pobjede. Na pitanje da li mogu da potvrde da li se Branka Milić nalazi u zgradi Ambasade Srbije mogle su se čuti riječi ,,izvinite i doviđenja“, a potom i brzo prekidanje veze.

Srpska državljanka Branka Milić koja se tereti da je bila dio četrnaestočlane grupe koja je planirala više terorističkih napada na dan parlamentarnih izbora juče je svojevoljno napustila sudnicu Višeg suda u Podgorici, jer nije udovoljeno njenom zahtjevu za izuzeće vještaka Miodraga Šoća i kompletnog sudskog vijeća. Nakon toga Milić je pobjegla i „zaštitu“ potražila u Ambasadi Srbije.

Odluka o napuštanju sudnice ustvari uslijedila je samo dan nakon što je predočena komunikacija koja je u potpunosti opovrgla odbranu Branke Milića koja je sve vrijeme od pokretanja postupka tvrdila da je u Podgoricu došla zbog „promocije knjige“.

Listinzi su pokazali da je Milić imala komunikaciju sa vojvodom Čarugom preko kojeg su Saša Sinđelić i Mirko Velimirović pokušali da prikupe ljude za terorističku akciju u Podgorici na dan parlamentarnih izbora.

Tužilac Saša Čađenović je u srijedu, komentarišući telefonske listinge koji predstavljaju dio dokazne građe, primijetio da je Milić u 2016. godini bila u komunikaciji sa telefonskim brojem koji koristi Milan Pavasović Čaruga i to od februara pa sve do 15. oktobra.

Čađenović je uočio da je komunikacija Milić sa Čarugom postala učestalija kako se primicao oktobar 2016. godine kao i da je od 3. do 15. oktobra između njih dvoje bilo 18 komunikacija koje su registrovane kada je Milić bila u Crnoj Gori.

Listinzi su pokazali i da je Milić od polovine marta pa do septembra 2016. godine bila u komunikaciji sa Slavkom Nikićem (bivšim srpskim obavještajcem) te i da su njihovi razgovori trajali prilično dugo. Nikić je, podsjećamo, priznao da mu je nuđena uloga glavnog operativca za 16. Oktobar.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika