Crna hronika

Apelacioni sud prihvatio žalbe Kneževića i Medojevića

Apelacioni sud uvažio je danas žalbu visokih funkcionera Demokratskog fronta (DF), Milana Kneževića i Nebojše Medojevića, na rješenje podgoričkog Višeg suda, kojim im je, zbog odbijanja da svjedoče, bio odredio kazna zatvora do dva mjeseca.
Foto: Pobjeda
Foto: Pobjeda
TV Vijesti/Portal AnalitikaIzvor

Vijeće Višeg suda je, podsjetimo, ranije prihvatilo žalbu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i potvrdilo kaznu do dva mjeseca zatvora Kneževiću, jer nije želio da kaže koji sudija mu je, kako je tvrdio, ponudio da mu se za 10.000 eura ukine presuda zbog napada na policajca tokom protesta DF-a 2015. godine.

Apelacioni sud je ukinuo tu odluku vratio predmet Višem sudu na ponovno odlulivanje. Viši sud, međutim, nije promijenio stav. Zbog nove odluke Apelacionog suda, Viši sud će morati čak treći put da vijeća u Kneževićevom slučaju.

Medojević je, s druge strane, kažnjen s dva mjeseca zatvora zbog odbijanja da svjedoči o tvrdnjama da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić primio mito od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomir Mugoša u iznosu od 100.000 eura, kako mu ne bi odredio pritvor u krivičnom postupku zbog zloupotrebe službenog položaja u slučaju „Carine“.

Portal Analitika