Region

Ko su Srbi uhapšeni u akciji kosovskih specijalaca

Dvojica od četvorice Srba koji su uhapšeni u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice su policajci Kosovskih policijskih snaga, Dragiša Marković i Nedeljko Spasojević.
Kurir.rs
Kurir.rs
Blic.rs, Kurir.rsIzvor

Kako prenosi Blic, uhapšeni pripadnik KPS Nedeljko Spasojević je istražni policajac i do sada nije dovođen u vezu sa bilo kakvom istragom ubistva Olivera Ivanovića.

Drugi policajac Dragiša Marković već je jednom priveden u okviru istrage vezane za ubistvo lidera kosovskih Srba, koju navodno vode kosovske institucije, navodi list. 

Marković je sa kolegom Žarkom Jankovićem 10. februara priveden, a kosovske vlasti su tada obrazložile privođenje “sumnjom da su uzeli čauru sa lica mjesta na kome je ubijen Oliver Ivanović”. 

Marković je tada suspendovan, ali ubrzo potom i vraćen na posao. 

Jutros uhapšeni Aleksandar Ćurčić i Marko Rošić poznati su u gradu na Ibru. 

Rošića svi prepoznaju kao navijača Partizana, dok Ćurčića Mitrovčani pamte kao jednog od momaka sa mosta - “čuvara mosta”, navodi Blic. 

Jedna od glavnih nepoznanica i za upućene u kosovska dešavanja jeste to po kom principu su kosovski specijalci hapsili upravo ove građane sjeverne Mitrovice, jer se ne pronalazi veza među uhapšenim Srbima, piše list. 

 

FOTO: Kurir.rs

Portal Analitika