Crna hronika

Viši sud nema informaciju da je Branka Milić pobjegla

Viši sud nema informaciju da je optužena Branka Milić pobjegla u ambasadu Srbije, saopšteno je Portalu Analitika iz tog Suda.
Viši sud nema informaciju da je Branka Milić pobjegla
Portal AnalitikaIzvor

Iz Suda je Portalu Analitika saopšteno da oni nemaju informaciju da je ona uopšte pobjegla.

Njeni advokati su saopštili da se Milić nalazi  u ambasadi Srbije u Podgorici, nakon što je napustila suđenje i nakon što je Sud naložio da se ponovo uhapsi.

Advokat Miroje Jovanović je za in4s rekao da se obavljaju određene konsultacije, te da niko ne može da je u zgradi ambasade uhapsi ili da je izbaci.  “Obraćanje svojoj Ambasadi je zakonito“, dodao je on.

On je objavio video na Facebooku na kojem se vide Branka Milić i njen branilac Jugoslav Krpović kako čekaju da je prime u Ambasadu.

Optužena Branka Milić napustila je danas suđenje za pokušaj terorizma, nakon čega je Sud naredio da se uhapsi.

 Sud je naložio da ona bude u pritvoru zbog straha od bjekstva. Ona je prethodno tražila izuzeće sudskih vještaka i cijelog sudskog vijeća, što je Sud odbio. Njen branilac je na sudjenju istakao da je sudski vještaj, doktor Šoć, fotografisao intimne djelove njenog tijela. Branka Milić se od oktobra prošle godine branila sa slobode i smještena je u jednom od manastira gdje joj je obezbijedjena hrana i zdravstvena zaštita.

 

Portal Analitika