Politika

Marković i Đukanović da osude dešavanja u Kosovskoj Mitrovici

Lider Demokratske narodne partije (DNP) i visoki funkcioner Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević, saopštio je da osuđuje "najstrašnije nasilje koje se sprovodi na sjevernom dijelu Kosova protiv Srba."
Marković i Đukanović da osude dešavanja u Kosovskoj Mitrovici
Portal AnalitikaIzvor

On smatra da su današnja dešavanja na kosovu „dokaz da bi fiktivna tvorevina i teroristička država Kosovo, ako bi joj se ukazala prilika, etnički očistila Kosovo kao što je je to uradila 1999. godine poslije zločinačkog bombardovanja SRJ od stane NATO pakta“.

Očigledno je da ih je uhvatila nervoza zbog sve češćih povlačenja priznanja njihove samoproglašene nezavisnosti, kao i zbog najnovijeg glasanje u Generalnoj skupštini INTERPOL-a, kada je odbijen njihov zahtjev za prijem u članstvo, zbog čega sada očigledno na svaki mogući način pokušavaju da izazovu provokaciju od strane Srbije. Ovom prilikom javno pozivam Duška Markovića i Mila Đukanovića, pošto se radi o njihovim dokazanim kosovskim prijateljima Hašimu Tačiju i Ramušu Haradinaju, da osude ova dešavanja u Sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, jer ukoliko to ne urade znači da ih u potpunosti podržavaju u naumu novog etničkog čišćenja kao što su to uradili priznajući nezavisnost i  glasajući za prijem Kosova u UNESCO i INTERPOL“, navodi se u saopštenju Kneževića.

On je poručio da će DF povodom obilježavanja 100-godišnjice ujedinjenja sa Srbijom, 1. decembra, poslati snažnu poruku „da je većinska Crna Gora uz našu braću na Kosovu i Metohiji i Srbiji“.

Portal Analitika