Crna hronika

Ubistvo Kalezića naručeno i plaćeno u Beogradu

Ubistvo Veselina Kalezića (47) iz Podgorice naručile su osobe koje su bliske škaljarskom klanu, saznaje Pobjeda.
Ubistvo Kalezića naručeno i plaćeno u Beogradu
M.Ž.
M.Ž.Autor
Nova PobjedaIzvor

Likvidacija je naručena i plaćena u Beogradu. Njegovu egzekuciju, kako nezvanično saznajemo, dogovorile su osobe iz Podgorice, Kotora i Beograda, koje su povezane sa škaljarcima.

Vozilo koje su koristile ubice, prema pouzdanim saznanjima našeg lista, ukradeno je u Srbiji početkom godine. Na vozilu su bile podgoričke tablice ukradene u Sutomoru prošle godine.

Istražitelji prikupljaju saznanja o ubistvu Kalezića, kojeg su prema sumnjama istražitelja dvije osobe pratile i pucale na njega kada se parkirao ispred lokala „Level“, gdje je često išao.

Kako nam je nezvanično saopšteno, pronađeni su određeni tragovi koji su poslati na vještačenje, a za koje inspektori vjeruju da bi mogli pomoći u rasvjetljavanju zločina.

Privedeno je više osoba za koje se sumnja da bi mogli imati saznanja o likvidaciji Kalezića i u toku je provjera njihovih alibija. Na razgovor su pozvani članovi škaljarskog i zagoričkog klana iz više crnogorskih gradova.

Kalezić je ubijen u ponedjeljak nešto poslije 17 sati. Ubice su sačekale da parkira automobil i najvjerovatnije sa veće razdaljine pucale u njega čim je zakoračio na trotoar. Ubrzo nakon toga odvezle su se u Botun i zapalile vozilo koje su koristile u zločinu.

Prema podacima iz bezbjednosnih službi, Kalezić je bio u sukobu sa osobama iz Podgorice koje su bliske sa škaljarskim klanom.

Kalezić je osuđivan zbog ubistva u centru Podgorice sredinom devedesetih. Tada je ubio Podgoričanina Predraga Vuksanovića, studenta Pravnog fakulteta koji nije bio čak ni učesnik prepirke.

Zbog brutalnog ubistva Vuksanovića, Kalezić je osuđen na smrtnu kaznu, pa na doživotnu robiju, ali je pomilovan, a njegova kazna je znatno umanjena.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika