Politika

Filipović: Opština prihodovala 90, vratila samo 10 miliona dugova

Za vrijeme dvogodišnjeg mandata predsjednika opštine Budva Dragana Krapovića, koji ističe u decembru, grad je prihodovao od 80 do 90 miliona eura, a vratio svega 10 miliona dugova, tvrdi bivši potpredsjednik opštine Ljubo Filipović.
Filipović: Opština prihodovala 90, vratila samo 10 miliona dugova
Đurđica Ćorić
Đurđica ĆorićAutor
Nova PobjedaIzvor

U objavi na Fejsbuku, koju je naslovio sa ,,Post za Budvane“ Filipović je građane pozvao da razmišljaju logično i zapitao se šta je sa preostalih 70- 80 miliona, koje je prihodovala opština.

PRIHODI

- Razmislimo logično. Od kada je Krapović došao na vlast do kraja njegovog mandata sada u decembru, prihodovao je 80-90 miliona eura. Nije pretjerivanje. Dugova je vraćeno 10 miliona, tako se bar hvale. Gdje je ostalih 70- 80 miliona - napisao je Filipović.

Ustvrdio je i kako se za te pare može izgraditi dio Jadransko-jonske magistrale kroz Budvu, 10 škola i 15 vrtića, te kupiti 160 školskih autobusa.

- Što je on uradio sem što je asfaltirao par ulica i tako posao nabacio kolegama iz koalicije? Ali, ja ništa ne znam, što kaže uvaženi gospodin Medojević - napisao je Filipović.

U postu na Fejsbuku koji je prethodio ovom, Filipović je lidera lokalnog odbora Demokrata na Cetinju Danila Mrvaljevića otpužio da je plaćen novcem građana Budve za fiktivno radno mjesto savjetnika za pravne poslove u Akademiji znanja.

RADNO MJESTO

- To što njegov partijski angažman u prijestonici plaćaju građani Budve fiktivnim radnim mjestom, pokušao je da opravda autorskim tekstom pod nazivom „(19)18+“ koji je u subotu objavljen u dnevnom listi Vijesti - kaže Filipović.

Mrvaljević je predsjednik Opštinskog odbora Demokrata na Cetinju i odbornik u lokalnom parlamentu, a zapošljen je i kao savjetnik za pravne poslove u Akademiji znanja u Budvi.

Filipović je u svom postu na Fejsbuku napisao da Mrvaljevićev rad na Cetinju zapravo plaćaju Budvani, tvrdeći da je njegova pozicija u Akademiji znanja fiktivno radno mjesto.

- Danilo Mrvaljević uhljebljen u Akademiji znanja u Budvi, po metodu Božene Jelušić, nakon razotkrivanja neke problematične istine, poput ove da ga za njegov partijski angažman na Cetinju plaćaju građani Budve fiktivnim radnim mjestom, šalje Forumu u Vijestima kolumnu. Obično ta odbrambena kolumna sadrži neko univerzalno moralno načelo, kako bi se ne znam šta postiglo– napisao je Filipović na Fejsbuku.

dragan-krapovic-predsjednik-opstine-budva-2011-2017-dragan-mijatovic-15Predsjednik oštine Budva Dragan Krapović nije želio da komentariše tvrdnje Ljuba Filipovića.

On je Pobjedi kazao da se bavi ozbiljnim stvarima, a ne proizvoljnim ocjenama iz bilo čijih Fejsbuk postova.

Portal Analitika