Zabava

Glumica tvrdi da Tom Kruza u Sajentološkoj crkvi smatraju božanstvom

Djelovanje holivudskog glumca Toma Kruza u Sajentološkoj crkvi ne prestaje da intrigira javnost već duži niz godina. Nije tajna da je cijeli svoj život podredio ovoj crkvi, a povremeno na vidjelo izlaze novi šokantni detalji o njegovom status unutar te organizacije.
Glumica tvrdi da Tom Kruza u Sajentološkoj crkvi smatraju  božanstvom
Portal AnalitikaIzvor

Sada je i glumica Lea Remini, koja je poznata po ulozi Keri u seriji "Kralj Kvinsa" progovorila za medije optuživši glumca da je bio svjestan svih zloupotreba unutar organizacije, te navela da je "on bio dio svega toga". 

Ona je i sama bila članica Sajentološke crkve, sve do 2013. godine kada ju je napustila, a sada, pet godina kasnije odlučila je da progovori o ovoj organizaciji. 

Remini (48) je izjavila da Kruz, koji je jedan od najviše rangiranih članova Sajentološke crkve, ima specijalan tretman unutar organizacije. 

"Većina scijentologa jesu žrtve, to znam jer sam bila dio tog uverenja. Ali gdje je Tom, to je neka sasvim drukčija priča. On je vrlo svjestan svih zloupotreba koje se događaju u Sajentologiji. On je dio toga'', rekla je glumica i dodala:

"Sajentolozima je rečeno da Kruz samostalno spašava svijet, pa se unutar crkve smatra božanstvom. On je odmah do Dejvida Miskaviga - spasilac slobodnog svijeta. Kruz nije u istoj kategoriji kao ostali članovi crkve i čak ga zovu 'gospodin Kruz'", objasnila je Remini. 

Navela je i da se članovi crkve svaki put postaraju da Kruz ne vidi ništa što se u negativnom kontekstu piše o Sajentološkoj crkvi. 

"Oni čak idu dotle, da kad znaju da će on negdje da se pojavi se pobrinu da ne vidi nikakav materijal koji negativno opisuje Crkvu", objasnila je glumica, prenosi The News. 

Vjerovala je, kao i mnogi u Sajentološkoj crkvi, da zvijezda filmova "Nemoguća misija" nije znao šta se sve radi u toj organizaciji i da je samo još jedna "nevina žrtva", ali da sada zna da je on ipak upoznat sa svim što se unutar nje događa.

Portal Analitika