Politika

Darmanović počasni doktor Univerziteta „Sv. Kliment Ohridski“

Ministru vanjskih poslova Srđanu Darmanoviću dodijeljena je, danas u Bitolju, titula počasnog doktora nauka Univerziteta „Sv. Kliment Ohridski“, na inicijativu rektora ove renomirane akademske institucije prof. dr Saša Korunovskog.
Darmanović počasni doktor Univerziteta „Sv. Kliment Ohridski“
Portal AnalitikaIzvor

Tokom svečane ceremonije dodjele doktorata, ministar Darmanović je kazao da je odluku da bude proglašen počasnim doktorom nauka Univerziteta „Sveti Kliment Ohridski“ primio sa osjećanjem izuzetne počastvovanosti.

„Ova prestižna akademska ustanova već skoro 40 godina predstavlja jedan od stubova visokog obrazovanja u vašoj zemlji“, rekao je ministar.

Rektor Univerziteta Korunovski naglasio je da ministru Darmanoviću dodjeljuju počasni doktorat u znak priznanja za dostignuća u profesionalnoj akademskoj karijeri sa akcentom na njegovu ulogu u savremenom političkom životu i značajan doprinos evroatlantskoj integraciji Crne Gore.

Istakao je i ministrov izuzetan doprinos razvoju i unaprjeđenju bilateralne saradnje i tradicionalno prijateljskih veza između univerziteta i institucija Crne Gore i Republike Makedonije.

Svečanoj ceremoniji su prisustvovali brojni predstavnici akademske zajednice, diplomatskog kora i opštine Bitolj.

Portal Analitika