Društvo

Usvojena inicijativa za formiranje Asocijacije za medijsku samoregulaciju

Na danas održanoj Skupštini Medijskog savjeta za samoregulaciju usvojen je prijedlog inicijative za formiranje Asocijacije za medijsku samoregulaciju, saopšteno je iz tog tijela.
Usvojena inicijativa za formiranje Asocijacije za medijsku samoregulaciju
Portal AnalitikaIzvor

Ova asocijacija bi, kako se navodi u saopštenju, obuhvatila sva samoregulatorna tijela koja djeluju u Crnoj Gori, kako bi se tumačenje i primjena Kodeksa novinara ujednačili,a profesionalni standardi što dosljednije primjenjivali.

"Osnovni cilj asocijacije bi bio uspostavljanje bliže i konkretne saradnje između samoregulatornih tijela. Asocijacija za medijsku samoregulaciju bi se bavila daljnjim razvojem medijske samoregulacije u Crnoj Gori, kao tijelo koje bi okupljalo većinu medija koji djeluju na njenoj teritoriji. Asocijacija bi takođe davala stručnu i  finansijsku podršku radu Medijskog savjeta za samoregulaciju i ombudsmana", dodaje se u saopštenju ko je potpisao sekretar MSS-a Ranko Vujović.

Kako bi se izbjegla preglasavanja i kako bi svi osnivači u asocijaciji bili jednako zastupljeni, kako se navodi, predloženo je drugim samoregulatornim tijelima da se sve odluke donose konsenzusom.

 

Portal Analitika