Abiznis

Senator DRI Radulović održaće predavanje u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti

Senator Državne revizorske institucije dr Branislav Radulović, učestvovaće 22. i 23. novembra 2018. godine na međunarodnoj Konferenciji u Zagrebu pod nazivom „Novi pravni režim za marine“, na poziv akadmika Jakše Barbića, koja se organizuje u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti (HAZU) u okviru naučnog projekta – DELICROMAR.
Senator DRI Radulović održaće predavanje u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti
Portal AnalitikaIzvor

Na Konferenciji će se raspraviti pitanja pravnog režima marina, izmjena zakona kojima se uređuju pitanja morskog dobra i morskih luka, modela ugovora i opštih uslova osiguranja luka/marina, kao i druga pitanja od značaja za navedenu temu Konferencije.

Senator DRI dr Radulović će imati pozivno predavanje na temu „Pravni izazovi razvoja nautičkog turizma u Crnoj Gori“, u kojem se tretira pravni status i normativno uređenje luka nautičkog turizma - marina u Crnoj Gori, vrste ostvarenja javnih prihoda po osnovu njihovog korišćenja (koncesija/zakup), sa pregledom ukupne normative koja uređuje predmetnu oblast.

Na Konferenciji u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti učešće će uzeti 17 profesora, teoretičara i drugih naučnih stvaralaca iz Italije, Malte, Španije, Crne Gore, Holandije i Hrvatske.

Konferenciju će otvoriti akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Portal Analitika