Abiznis

Marković: Za poboljšanje infrastrukture kontinuirana podrška Vlade

Bar daje snažan impuls razvoju države, a za dalje unapređenje kvaliteta života građana, jačanjem sveukupne infrastrukture, nastaviće da ima kontinuiranu podršku Vlade, kazao je premijer Duško Marković na sastanku sa delegacijom predvođenom predsjednikom opštine Bar Dušanom Raičevićem.
Marković: Za poboljšanje infrastrukture kontinuirana podrška Vlade
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku, organizovanom povodom predstojećeg Dana opštine, premijer je čestitao praznik građanima i rukovodstvu i ukazao na pozitivan trend razvoja države koji je Vlada obezbijedila u prethodne dvije godine.

Marković je pohvalio stabilizaciju javnih finansija u opštini i dodao da na lokalnom ali i državnom nivou moramo nastaviti sa finansijskom konsolidacijom i štednjom, jačanjem napora na smanjenju sive ekonomije ali većim ulaganjima u infrastrukturu.

“I to ne samo u putnu, već i u energetsku i digitalnu infrastrukturu”, istakao je on.

Raičević je rekao da opština radi na valorizaciji turističkih potencijala na Maljeviku i Dubovici, kao i da se stvaraju pretpostavke da Bar dobije prvi hotel sa pet zvjezdica. Zajednički je konstatovano da će valorizacija Luke Bar i aerodroma u Podgorici dodatno podstaći razvoj grada i osnažiti privrednu djelatnost.

Predsjednik opštine je kazao da zajedno sa Vladom, preko Direkcije javnih radova, rade na poboljšanju saobraćajne infrastrukture ali i ukazao na izazove koji se tiču vodosnabdijevanja grada i komunalnog reda.

Portal Analitika