Protokol

Marković sa čelnicima opštine: Tivat prestižan turistički centar na Mediteranu

Tivat je prestižan turistički centar ne samo u Crnoj Gori već i na Mediteranu, a poboljšanja infrastrukture daće novi kvalitet i podsticaje za razvoj, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa predsjednikom Opštine Tivat Sinišom Kusovcem i predsjednikom Skupštine opštine Ivanom Novoselom.
Marković sa čelnicima opštine: Tivat prestižan turistički centar na Mediteranu
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku, organizovanom povodom Dana opštine Tivat, Predsjednik je čestitao predstojeći praznik građanima i rukovodstvu i naveo da je ova godina u oblasti ekonomije bolja nego prethodna te da je Tivat tome dao značajan doprinos.

“Ostvaren je rast ekonomije od 4,8 odsto u prvoj polovini godine što je među najvećim stopama ekonomskog rasta u regionu i Evropi. Tome je doprinio ne samo turizam, već i napredak u energetici, poljoprivredi, trgovini, građevinarstvu”, rekao je Marković.

Zajednički je konstatovan značaj dalje izgradnje infrastrukture i važnost valorizacije aerodroma što će biti podsticajno kako za turiste tako i za investitore.

Marković je iskazao uvjerenje da će se brzo stvoriti pretpostavke za pokretanje nove investicije koja će uključiti remont jahti i na taj način otvoriti novu fazu u razvoju brodogradnje.

Kusovac je naveo da očekuje naredne godine da bude završen bulevar u Tivtu kao i saobraćajnica do naselja turističkog rizorta Luštica bay. Dodao je i da su u ovoj godini bila značajna ulaganja u kulturu.

Portal Analitika