Fudbal

Uhapšen direktor Fudbalskog kluba Spartak

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da je uhapšen D. Đ, pod sumnjom da je u svojstvu odgovornog lica FK Spartak Subotica počinio krivično djelo.
Uhapšen direktor Fudbalskog kluba Spartak
Portal AnalitikaIzvor

Prema nezvaničnim informacijama radi se o Draganu Đorđeviću, direktoru subotičkog srpskog superligaša. Kako je saopštio MUP. on je uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odjeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odjeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u Kraljevu, uhapsili su D. Đ. (1966) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja i V. Z. (1985) i D. V. (1990) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo pranje novca. Uhapšeni D. Đ. se sumnjiči da je, kao odgovorno lice fudbalskog kluba „Spartak“ iz Subotice, u periodu od 2016. do 2018. godine sačinio lažne ugovore o ekskluzivnom posredovanju u prodaji igrača ovog kluba, kao i ugovore o isplati ugovorene kazne, a u namjeri da sebi i drugim fizičkim licima pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.517.000 dinara - navodi se u saopštenju MUP-a.

Portal Analitika