Društvo

Vlada gradi zatvor u Mojkovcu vrijedan 15 miliona eura

Vlada Crne Gore sagradiće moderan zatvor na teritoriji opštine Mojkovac vrijedan 15 miliona eura. Novac je obezbijeđen iz kredita kod Banke za razvoj Savjeta Evrope.
Vlada gradi zatvor u Mojkovcu vrijedan 15 miliona eura
P.Z.
P.Z.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Podsjetimo, ranije je figuriralo Bijelo Polje kao grad u kome bi bio sagrađen još jedan zatvor.

“Što se tiče izgradnje Zatvora za sjevernu regiju Crne Gore koja je planirana i Strategijom izvršenja krivičnih sankcija 2017-2021, Vlada je 15. II 2018. donijela Odluku o izradi izmjena i dopuna Prostorno urbanističkog plana Opštine Mojkovac. Programskim zadatkom za izradu izmjena i dopuna Prostorno urbanističkog plana Mojkovac koji čini sastavni dio Odluke, navedeno je da se izmjene i dopune Plana odnose na sagledavanje između ostalog jedne lokacije za izgradnju Zatvora za sjeverni region Crne Gore”, navodi se u Prilogu izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori za period 1. januar 2018 - 20. oktobar 2018. godine.

U tom kontekstu, Ministarstvo održivog razvoja i turizma je uradilo Nacrt Prostorno urbanističkog plana Opštine Mojkovac i u toku je postupak usaglašavanja istog.

Nadalje,Vlada je 7. III 2018. utvrdila Predlog odluke o zaduživanju Crne Gore za 2018, nakon čega je Skupština donijela Odluku o zaduživanju Crne Gore za 2018. godine.

Članom 1 Odluke utvrđeno je da se Crna Gora zadužuje kod Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB), za potrebe Ministarstva pravde, za izgradnju kapitalnog objekta – Zatvor u sjevernoj regiji Crne Gore, u iznosu do 15 miliona eura.

Takođe, Vlada je 5. IV 2018. usvojila Užu listu ključnih infrastrukurnih projekata na kojoj listi je i projekat ,,Izgradnja Zatvora u sjevernoj regiji Crne Gore”

“Projekat ,,Izgradnja Zatvora u sjevernoj regiji Crne Gore” nalazi se i na Jedinstvenoj listi prioritetnih infrastrukturnih projekata. Ministar pravde je formirao Projektni tim koji je podnio projektnu prijavu „Priprema Idejnog i Glavnog projekta za Zatvor u sjevernoj regiji Crne Gore – Opština Mojkovac“, a povodom XX poziva za podršku pripremi projekata (WBIF TA 2)”, zaključuje se u dokumentu.

Portal Analitika