Društvo

CRVENI ALARM: Obilne kiše, jaki udari vjetra...

Evropska mreža meteoroloških servisa objavila je za danas crveni alarm za teritoriju srednje i južne Crne Gore. Crveni alarm je upaljen zbog obilnih kiša koji se očekuju na tom dijelu Crne Gore.
CRVENI ALARM: Obilne kiše, jaki udari vjetra...
Portal AnalitikaIzvor

Prema prognozama Evropske mreže očekuje se da će na tom području naše države pasti najmanje 80 litara kiše po kvadratnom metru. Istovremeno, u ostalim djelovima zemlje važi narandžasti meteo alarm jer se očekuju udari vjetra jači od 11 metara u sekundi.

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju prognoziraju za danas pretežno oblačno i kišovito, povremeno pljuskovi, na jugu i grmljavina.

Mjestimično se očekuju obilnije padavine. Vjetar umjeren do jak, u sjevernim predjelima i na primorju povremeno na udare i veoma jak, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha 8 do 19 stepeni. 

 Sjutra u drugom dijelu dana očekuje se postepen prestanak padavina, a u višim planinskim predjelima, na sjeveru, kiša će ponegdje preći u susnježicu i snijeg. Vjetar uglavnom slab do umjeren, sjevernih smjerova. 

P.Z.

Portal Analitika