Politika

Vučurović o izjavi Darmanovića: Vrhunac licemjerja i bijede

DF nije iznenađen što je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović još jednom demonstrirao koliko nisko može da padne u služenju interesima nekih međunarodnih adresa, i on i vlada u kojoj se nalazi, kazao je poslanik DF-a Jovan Vučurović.
Vučurović o izjavi Darmanovića: Vrhunac licemjerja i bijede
Portal AnalitikaIzvor

Darmanović o slučaju Gruevski: Makedonija nije dala signale, tretirali smo ga kao i svakog drugog građanina

“Saopštavati kako Crna Gora ima odlične odnose sa Srbijom, a podržavati da lažna država Kosovo, kojom vladaju vođe nekadašnje terorističke OVK i ubice Srba i Crnogoraca, postane članica Interpola, vrhunac je bijede i licemjerja. On, naravno, nije nikakav diplomata, već jedan od sorošoida kojima je izdato naređenje da rade na otcjepljenju Kosova i Metohije od Srbije, a da on i njegovi nadređeni u vladi samo klimaju glavom i rade domaći zadatak”, kazao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, to nema nikakve veze sa interesima Crne Gore.

“Jer je interes Crne Gore da Kosovo i Metohija ostane sastavni dio Srbije, što je u skladu sa onim zašta su se zalagali naši preci. Ovakvo ponašanje Darmanovića i njegovih kolega iz vlade, u vrijeme kneževine i kraljevine Crne Gore nazvali bi jadnim, bijednim i izdajničkim, kakvim ga i mi ocjenjujemo kao naslednici tradicionalne Crne Gore”, istakao je Vučurović.

Pošto je Darmanović sve ovo izgovorio povodom dvogodišnjice vlade Duška Markovića, Vučurović ističe da je za te dvije godine vođen najstrašniji progon političkih neistomišljenika još od vremena Bombaškog procesa i golootočke tragedije.

“Vršena državna tortura nad DF-om kao najvećim protivnikom režima, sve u skladu sa udbaškom logikom premijera Markovića i njegovog saradnika Dramanovića. I umjesto da se Darmanović stidi i pokrije ušima, on govori o dometima te i takve vlade, koja isključivo radi na izdaji Crne Gore i kao posluga stranim interesima”, zaključio je Vučurović.

Portal Analitika