Region

Brnabić za CNN govorila kako je biti LGBT premijerka

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić gostovala je na CNN-u gdje je pričala o tome kako je biti LGBT premijerka i sa kakvim se predrasudama morala da se bori tokom odrastanja u Srbiji.
Brnabić za CNN govorila kako je biti LGBT premijerka
CNN/agencijeIzvor

Istakla je da je bila veoma srećna tokom odrastanja, jer je imala podršku porodice i prijatelja.

“Odrastati u Srbiji za mene je bilo isto kao da sam odrasla bilo gdje. Ja nisam najbolja osoba da pričam o tome, ali opet ako znaš ko si, i ako znaš kako da se nosis sa tim, onda će drugi ljudi naučiti da to prihvate”, poručila je ona.

Brnabić je naglasila da, ako je kao žena koja je lezbejka i premijerka pomogla bilo kome u Srbiji ili regionu da se bolje osjeća, onda je dosta uradila.

Novinar Fari d Zakarija je upitao da li se se u politici susretala sa ljudima sa predrasudama, a Brnabić je odgovorila da se susretala sa negativnim komentarima, ali je imala podršku predsjedika Srbije Aleksandra Vučića.

“On je mene podržao, bez te podrške ja ne bih postala premijerka. Imali smo oprečnih mišljenja od crkvenih zajednica, opozicionih partija, ali i onih koji podržavaju Vladu i koji nijesu glasali za mene zbog mog seksualnog opredjeljenja”, navela je ona.

Portal Analitika