Rukomet

Mislio sam da će nam trebati više vremena da profunkcionišemo

Budućnost je od 31. jula prešla dug put od ozbiljnih problema zbog povreda, slabije forme, oscilacija, poraza, nepreležanih ,,dječjih bolesti“, do izdanja koja garantuju prolaz u četvrtfinale Lige šampiona.
Mislio sam da će nam trebati više vremena da profunkcionišemo
A. Marković
A. MarkovićAutor
Arena/PobjedaIzvor

Mogu ,,plave“ da sanjaju završni turnir, koji im je prošle godine izmakao zbog toga što su bile slabije kotirane u glavnoj fazi i za protivnika dobile šampiona Evrope (Đer).

Podgoričke rukometašice završile su prvi dio Lige šampiona učinkom od četiri pobjede i dva poraza (Mec i Larvik u gostima), u glavnu rudnu će prenijeti šest bodova, bod manje od Rostova iz grupe B, odnosno tri više od Kopenhagena i četiri od Bresta.

Stigli su do osnovnog cilja, koji je jednako važan koliko i podatak da će 11 reprezentativki iz Budućnosti u dobroj formi dočekati šampionat Evrope u Francuskoj.

Trener Dragan Adžić od prvog dana priprema u Kolašinu kao da je vidio i predosjetio sve ono kroz što će Budućnost da prođe u šest utakmica grupne faze LŠ.

Sve je bilo očekivano, govorili ste nakon svakog kola LŠ. Ima li nešto što, ipak, nije bilo očekivano?

- Iskreno, drago mi je što je sve bilo očekivano, jer sam očekivao da na kraju budemo na ovom nivou i da sve igračice budu spremne za sljedeće izazove. Ali, eto, ono što je bilo najprijatnije je njihov odnos i sinergija na treninzima. Definitivno, iznad očekivanog. Mislio sam da će trebati više vremena da međusobno profunkcionišu.

Što je razlog promjenljive forme?

- Moglo je biti još bolje da smo imali više utakmica. Nama je septembar uglavnom prazan, tako da nije jednostavno doći na željeni nivo. Praktično, kroz Ligu šampiona proživljavamo neke stvari koje bi trebali ranije da proživimo.

Jeste li zadovoljni individualnim pomakom kod igračica koje su od starta priprema bile na početku ili pri kraju oporavka od povreda?

- Sve su napravile progres, a neke malo iznad očekivanja. Nivo na kojem je bila Katarina Bulatović u početku zbog povrede i sada je značajno popravljen, napravila je iskorak, kao što je veliki napravila Ema Ramusović.

Prognoze za Milenu Raičević, nakon oporavka ramena, bile su takve da će, možda, tek kroz grupnu fazu da uđe u rukometni trening. Ali, ona je odnosom, radom, i ekipom koja je pratila, uspjela da dođe do apsolutno visokog nivoa. Ne sumnjam da ćemo je u najboljem izdanju gledati na šampionatu Evrope.

Ono što je bilo najnezgodnije i teško za procjenu je stanje Tatjane Brnović. Nije bila u mogućnosti da uđe u puni trening u kontinuitetu, ali sada je situacija stabilnija, procjene su da može na ovaj način da izgura sezonu i na kraju riješi pitanje koljena. Vjerujem da će onda normalno da trenira.

Golmani su svijetla tačka Budućnosti, zar ne?

- Učinak golmana bio je očekivano stabilan. Marina Rajčić je sjajna osoba, stasala u vrhunskog golmana i raduje što je sa Darli uspostavila kvalitetan odnos. Sa njima je bio odličan rad, kao i kompletnog stručnog štaba. Kondiciono smo bili odlično pokriveni. Naši fizioterapeuti su na vrhunskom nivou odradili posao. Od starta do danas, moramo biti zadovoljni sa učinjenim i stvorenim preduslovima za reprezentaciju i Budućnost u Ligi šampiona.

(Opširnije u Areni)

Portal Analitika