Fudbal

Spektakl na Vembliju – Engleska izbacila Hrvatsku u niži rang!

Fudbaleri Engleske pobijedili su Hrvatsku sa 2:1 u posljednjem meču grupe četiri Lige nacija A.
Spektakl na Vembliju – Engleska izbacila Hrvatsku u niži rang!
Portal AnalitikaIzvor

Ovim rezultatom vicešampioni svijeta eliminisani su iz najvišeg ranga, što znači da će u narednom izdanju igrati u Ligi B.

Engleska je do pobjede uspjela da dođe zahvaljujući spektakularnom preokretu, pošto su na 15 minuta do kraja utakmice gubili sa 1:0.

Od starta meča Engleska je bila bolji protivnika, ređale su se prilike, međutim Hrvatska je uspjela da odoli početnom naletu. 

Od sredine prvog poluvremena nije bilo mnogo prilika i na pauzu se otišlo bez golova. Izabranici Zlatka Dalića mogli su da budu veoma srećni sa ovakvim rezultatom jer su bili lošiji protivnik. 

Na početku drugog perioda igre viđena je slična situacija na terenu, međutim Hrvatska je brzo šokirala sve na stadionu. "Sjevnula" je kontra, odbrana Engleske očajno je reagovala i Kramarić je uz malo sreće savladao Pikforda. 

Na sreću navijača Engleske, njihov tim nije klonuo. Brzo su se vratili u napadački ritam i u 78. minutu, preko Lingarda su došli do izjednačenja. Treba napomenuti da je prije ovog gola Hrvatska imala veliku šansu da "nokautira" protivnika. Nije uspjela i kazna je brzo došla. 

Ovaj gol dao je vjetar u leđa Englezima, koji su nastavili sa jakim napadima i to im se isplatilo. Kejn je u 85. savladao Kalinića i uslijedilo je veliko slavlje. Do kraja meča Hrvatska nije uspjela da zapreti i Engleska je zasluženo pobijedila. 

Portal Analitika