Politika

Grupa građana Saša Mijović postaje Građanski pokret Nova ljevica

Kao što smo nedavno obećali i najavili, Grupa građana Saša Mijović koja je djelovala na lokalnom nivou i kandidovala svoju listu na prethodnim podgoričkim izborima, prerasta u Građanski pokret Nova ljevica koji će djelovati na nacionalnom nivou, a čije je formiranje i predstavljanje predviđeno za 8. decembar, saopštio je Saša MIjović.
Grupa građana Saša Mijović postaje Građanski pokret Nova ljevica
Portal AnalitikaIzvor

“Crna Gora se nalazi u stanju duboke apatije, nezaposlenosti i siromaštva i zemlja je izražene socijalne nejednakosti i sve dubljih nacionalnih podjela i neophodno je formiranje jednog ovakvog pokreta građanske, lijeve orjentacije čiji prioriteti će biti socio-ekonomske teme i rješavanje egzistencijalnih pitanja građana. Kao pravi i istinski ljevičari, borićemo se za građansku Crnu Goru koja će biti država socijalne pravde, i njenih najljepših istorijskih vrijednosti kao što su solidarnost, pravičnost i humanost”, kazao je Mijović.

Prema njegovim riječima, Građanski pokret Nova ljevica će biti posvećena borbi za sve neprivilegovane u Crnoj Gori.

“Većina građana Crne Gore pripada kategoriji “isključenih”, nevidljivih građana, koji za ovaj sistem ne postoje. Mi ćemo se boriti za nezaposlene, diskriminisane, marginalizovane, činovnike, prosvjetare, medicinske radnike, mlade, obespravljene, osiromašene, poljoprivrednike, penzionere… za sve koji ovdje ne vide zemlju socijalne pravde koju nam garantuje Ustav Crne Gore”, dodaje on.

Mijović ističe da će se boriti za radnike na građevinama, za one u privatnom sektoru koji nemaju nikakva prava, koji ne smiju da se žale kad rade prekovremeno, ne smiju da se žale jer su u kreditima, osigurani na najmanje plate.

“Odbacujemo politiku kojoj je jedini cilj ekonomskog razvoja samo goli profit. Vlast kreira i donosi zakone da izigra građane i državu – od autoputa do restitucije. Moramo preispitati sve privatizacije, sve tajne ugovore i projekte sa njihovim “stranim” investitorima, kojima je porijeklo, po svim istraživanjima medija i civilnog društva, iz Crne Gore. Preispitati štetne odluke koje se kriju od očiju javnosti, kazniti krivce i oduzeti nezakonito stečen novac i imovinu. Naplatićemo sve proglašene nenaplative poreske dugove ljudima i kompanijama bliskim vlasti. Moramo da vratimo sve što je oteto”, jasan je on.

Portal Analitika