Ostalo

Atletska staza u Baru dobija novo ruho

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i gradonačelnik Bara Dušan Raičević potpisali su danas sporazum o saradnji za organizaciju Igara malih zemalja Evrope, koje se naredne godine održavaju u Crnoj Gori.
Atletska staza u Baru dobija novo ruho
Portal AnalitikaIzvor

Ovim sporazumom se definišu uslovi zajedničke rekonstrukcije atletske staze na stadionu u Baru, na kome će se tokom Igara održavati takmičenja u kraljici sportova.

“Opština Bar će opredijeliti sredstva, a i COK će opredijeliti sredstva koja nedostaju, kolika god ona da budu, pa ćemo, vjerujem, zajedno pripremiti stazu za kvalitetno takmičenje koje nas očekuje naredne godine”, kazao je predsjednik COK Dušan Simonović.

“Prepoznali smo da je potrebno značajno ulaganje u rekonstrukciju, tako da već narednih dana očekujemo početak pripremnih radova, kako bi bila spremna za takmičenja koja nas očekuju, ali i kako bi naša sportska infrastruktura bila prepoznata kao kvalitetna i u regionu i šire”, kazao je Dušan Raičević, gradonačelnik Bara.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su Dobromir Karamarinov, predsjednik Atletske balkanske federacije i predsjednik Evropske atletske federacije Svein Arne Hansen, kao i predsjednik ASCG Milorad Vuletić.

“Ovaj sporazum je veliki dan za sport i atletiku. Crna Gora ima mnogo talenata, ali potrebno im je obezbijediti najbolje uslove. Sjajno je što se sve ovo događa u Baru, ali potreban je atletski stadion u Podgorici i to smo prenijeli ministru sporta i predstavnicima opštine Podgorica”, rekao je Hansen.

“Crnogorsku federaciju nazivamo malom, ali riječ je o organizaciji koja je veoma aktivna, koja organizuje značajna takmičenja. Danas je veliki dan, jer je Bar divno mjesto, koje može da postane jedan od atletskih centara na Balkanu. Imaćemo odlične uslove, sjajno vrijeme i podršku opštine, olimpijskog komiteta, ali i pomoć međunarodnih organizacija”, kazao je Karamarinov.

Portal Analitika