Fudbal

Tumbaković: Popravili smo utisak, možda smo mogli i više

Selektor crnogorske reprezentacije Ljubiša Tumbaković neće po dobrom pamtiti povratak na Marakanu nakon 18 godina. "Sokoli" su poraženi od Srbije 2:1 u Beogradu, u petom kolu Lige nacija C, čime su izgubili sve šanse osvoje prvo mjesto.
Tumbaković: Popravili smo utisak, možda smo mogli i više
Portal AnalitikaIzvor

"Prvih dvadesetak minuta su bili pozitivni, ali su nas dva brzo primljena gola potpuno poremetili. Bilo je teško konsolidovati tim do poluvremena", smireno je analizirao Tumbaković poslije utakmice.

Što je rekao svojim igračima na pauzi u svlačionici?

"Ništa posebno, niti sam podviknuo, niti rekao nešto revolucionarno. Bila je to umirujuća priča, koja je imala za cilj da se vratimo u igru. Insistirali smo da pokažemo nešto."

I "sokoli" su pokazali.

"Napravili smo promjenu u organizaciji igre. Dali smo gol, možda smo mogli da postignemo više... Ako ništa, popravili smo utisak i u odnosu na meč u Podgorici i u odnosu na prvo poluvrijeme."

"Ima nekih pozitivnih stvari. Dosta igrača koliko do juče su bili u mladoj reprezentaciji. Oni su praktično iznijeli drugo poluvrijeme. Ako kroz Ligu nacija pokušavamo da se domognemo baraža za EP, onda je pozitivno što afirmišemo neke mlađe igrače. Moramo da poradimo puno više i ozbiljnije kako ne bismo napravili greške kao danas, pa i u Podgorici.

U ponedjeljak "sokoli" dočekuju Rumuniju. Ukoliko pobijede, zauzeće drugo mjesto. U suprotnom, u pitanje će dovesti opstanak u Diviziji C, jer ispada i najgora trećeplasirana selekcija.

"Biće mnogo teško."

Portal Analitika