Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Kalezić: Oni koji nas mrze nas neće zaustaviti; Veljović: LGBT zajednica bezbjedna kao i svaka druga

Kalezić: Oni koji nas mrze nas neće zaustaviti; Veljović: LGBT zajednica bezbjedna kao i svaka druga

  U Podgorici je danas održan šesti Montenegro prajd pod sloganom ''Ne ljubimo lance''.  Direktor Uprave policije Veselin Veljović izjavio je danas na Paradi ponosa u Podgorici da je LGBT zajednica bezbjedna kao i svaka druga zajednica.
Kalezić: Oni koji nas mrze  nas neće zaustaviti; Veljović: LGBT zajednica bezbjedna kao i svaka druga
I.D.
I.D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora je zemlja slobodnih gradjana, rekao je on i dodao da Uprava policije radi u interesu svih gradjana.

 

veljovic-prajd

 

prajd-2

Kako je dodao policije je svake godine sve manje i manje a ove godine je 200 policajac manje nego lani.

 

Otpravnica poslova SAD ambasade u Podgorici, Džudi Kuo, rekla je da su  izašli su danas da podrže ravnopravnost i uključenost, što su temelji svakog demokratskog drustva.

"Ljubav je ljubav i nadam se da će i crnogorsko društvo to shvatiti", kazala je ona.

parada-pr-centar

 

Jedna od učesnica Marija Jovanović je kazala da podrazumijevaju ljubav a ne društvo koje imbrani da ljubav ispolje na ulici, porodičnoj večeri, aerodromu. Ovo su naši gradovi, naše ulice i nikada nećemo odustati, rekla je ona. Na bini joj je u znak podrške izašla majka.

 

marija-jovanovic-majka

Danijel Kalezić je rekao da ih je svake godine sve više i više. „Niko nas više neće zaustaviti niti gurati u četiri zida. Ne postoji nijedan razlog zbog kojeg ne bismo živjeli slobodno. Ima onih koji nas mrze, psuju, tuku, ali nas neće zaustaviti“, rekao je on.

On je pozvao poslanike da podrže Zakon o životnim zajednicama istog pola.

''Nema i ne smije biti izgovora kada je ovaj zakon u pitanju, očekujem da ga podržite'', kazao je Kalezić i pozvao Tužilaštvo da nasilje nad LGBTIQ osobama tretira kao zločine iz mržnje.

prajd-27

Iz organizacionog odbora učesnicima, prije šetnje, obratio se Jovan Ulićević. On je kazao da svi u životu prave izbor.

''Biraš da živiš život koji su ti drugi dali ili biraš da ne ljubiš lance. Mi smo odabrali da ne ljubimo lance. Danas slavimo sebe, svoju zajednicu i sve nas koji smo buntovni i ponosni. Današnji dan je protiv svakog nasilja, šamara, bunt protiv moje sterilizacije, protiv svih porodica koje su rekle ''trpi i ćuti da niko ne zna'' '', kazao je Ulićević.

prajd-3Na Paradi učestvuje i pomoćnica ministra pravde Marijana LakovićBjanka Radošević iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava, lider Liberalne partije Andrija Nikolić, funkcionerka Socijaldemokrata Marija Blagojević.parada-podgorica

Andrija Popović je zamjerio  čelnicima institucija i partija što i sami ne prisustvuju Prajdu, nego su umjesto njih, ako i jesu, na događaju njihovi zamjenici i pomoćnici.

 

Portal Analitika