Tenis

Đoković u polufinalu Londona bez izgubljenog seta

Srpski teniser Novak Đoković ostvario je i treći trijumf u grupnoj fazi na Završnom turniru u Londonu protiv Hrvata Marina Čilića. Đoković je slavio rezultatom 2:0 (7:6, 6:2)
Đoković u polufinalu Londona bez izgubljenog seta
Izvor

Đoković je sigurno otvorio duel u O2 Areni.  I sa druge strane mreže viđeno je sigurno izdanje hrvatskog tenisera, a start duela obilježila je dobra igra obojice tenisera, koji su osvajali gemove na svoj servis.

Prvi teniser svijeta stigao je do brejk lopte u šestom gemu, ali nije uspio da stigne do značajne prednosti.

U nastavku prvog dijela igre viđena je velika borba, a Čilić je pronalazio odgovor na svaki Đokovićev osvojen gem - 5:5. Novak je za 6:5 uspio po četvrti put na meču da osvoji gem "sa nulom".

Čilić je ponovo stigao do izjednačenja, pa je o pobjedniku prvog seta odlučivao taj-brejk. U izuzetno uzbudljivom taj-brejku viđeno je mnogo atraktivnih poena, a Đoković je iskoristio drugu set loptu i stigao do vođstva.

Najbolji teniser svijeta je odlično otvorio drugi set i stigao do tri brejk lopte, ali je Čilić uspio da se odbrani.

Peti gem drugog seta bio je ključan za srpskog tenisera, pošto je ponovo izborio tri brejk lopte, a treću i iskoristio za prvi brejk na meču.

Još jedan brejk napravio je Đoković u drugom setu, brzo stigao do vođstva 5:2 i pozicije da servira za treći trijumf u grupnoj fazi.

Portal Analitika