Košarka

Barselona slavila u Kaunasu poslije produžetka

Sjajan meč 7. kola Evrolige gledali smo u Kaunasu gdje je Barselona umalo od gotovog napravila veresiju, ali je na kraju poslije produžetka savladala Žalgiris 88:85.
Barselona slavila u Kaunasu poslije produžetka
hotsport.rsIzvor

Bio je to strašan meč, Barselona je od početka do samog kraja vodila. U poslednjih pet minuta utakmice imala je i 13 poena prednosti, a onda je Žalgiris zahvaljujući Vajtu i Dejvisu uspio da istopi prednost čete Svetislava Pešića, izjednači na 76:76 i odvede meč u produžetak. Tamo se razigrao prije svih bivši član litvanskog šampiona Pengos koji je napravio seriju 5:0, a Žalgiris je dotukao Singlton za 86:78. Na kraju Barselona je slavila sa 88:85 za svoju petu vezanu pobjedu.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Kjurik sa 15 poena, Tomić je dodao 14, dok su po je 11 ubacili Blažič i Ertel. Kod Žalgirisa je Vajt ubacio 21, dok je bivši košarkaš Crvene zvezde Volters stao na 19 poena.

Anadolu Efes je na svom terenu pobijedio Panatinaikos 78:62. Već poslije prvih deset minuta igre kad su ‘zeleni’ iz Atine ubacili svega 11 poena bilo je jasno ko će se na kraju radovati. Prednost Efesa rasla je sve do kraja prvog poluvremena kad je na semaforu stajalo 44:28. PAO se borio, ali na kraju nije uspio ni da ublaži poraz protiv Turaka.

Efes je do pobjede vodio Bobua sa 19 poena, Moerman je dodao 17, a Danston 14 koševa. Vasilije Micić je utakmicu završio sa 11 poena, šest skokova i pet asistencija. Kod Atinjana po 11 poena su ubacili Kalates i Tomas.

Evroliga, 7. kolo:

Četvrtak

Darušafaka – Armani Milano 92:98

Budućnost – Baskonija 99:84

Olimpijakos – Fenerbahče 72:72

Real Madrid – Himki 79:74

Portal Analitika