Društvo

Ulazi na Montenegro prajd biće otvoreni od 11 do 13 sati na dvije lokacije

Ulazi na šesti Montenegro prajd, koji će biti održan sjutra u Podgorici pod sloganom „Ne ljubimo lance“, biće otvoreni od 11 do 13 sati na dvije lokacije u – kod hotela „Nikić M“ i na mostu Blaža Jovanovića iz dijela grada preko Morače.
Ulazi na Montenegro prajd biće otvoreni od 11 do 13 sati na dvije lokacije
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Organizacionog odbora Montenegro Prajda 2018, Povorka ponosa počeće u 13 sati.

„Šesti Montenegro prajd održava se uoči usvajanja Zakona o životnim zajednicama lica istog pola, te usvajanja nove petogodišnje Strategije za unapređenje kvaliteta života, te nam je podrška svih građana i građanki Crne Gore od velike važnosti. Očekujemo da zajedno pokažemo da ne ljubimo lance i da poštujemo kulturu borbe za osnovnu slobodu i osnovna ljudska prava“, kaže se u saopštenju.

Iz Organizacionog odbora Montenegro prajda su poručili da očekuju članove i članice Vlade, političkih partija iz vlasti i opozicije, civilnog sektora i sve ostale važne društvene aktere „da nam se pridruže sjutra, 17. novembra, i jasno daju do znanja da se zalažu za unaprijeđenje ljudskih prava i sloboda“.

„Osnovna ideja Povorke Ponosa je da pokaže da su pipadnici i pripadnice LGBT+ zajednice Crne Gore građani i građanke ove zemlje, vaši prijatelji, kolege i ljudska bića koji i dalje ne mogu da žive slobodno zbog neopravdane mržnje i diskriminacije koju trpimo“, navodi se u saopštenju.

Iz Organizacionog odbora Montenegro prajda su pozvali sve građane i građanke da prošetaju sa njima „za bolje sjutra i za bolje društvo za sve!“.

„Čojstvom i junaštvom protiv mržnje i nasilja – NE LJUBIMO LANCE!“, poručili su organizatori šestog Montenegro prajda.

Portal Analitika