Region

Italija traga za Srbinom: Sumnja se da krije ukradeni nakit iz Venecije

Hrvatska i italijanska policija intenzivno tragaju za Draganom Mladenovićem, Srbinom za kog se sumnja da čuva nakit vrijedan tri miliona dolara koji je ukraden iz Duždeve palate u Veneciji.
Italija traga za Srbinom: Sumnja se da krije ukradeni nakit iz Venecije
Portal AnalitikaIzvor

Do sada su uhapšena četvorica Hrvata i jedan Srbin zbog sumnje da su kao članovi organizovane grupe "Pink panter" ukrali dragocjenosti.

Pravdi su privedeni Srbin Goran Petrović i Hrvati Vinko Tomić (za kog se sumnja da je organizator spektakularne pljačke), Vladimir Đurkin, Želimir Grbavac i Zvonko Grgić.

Nakit je ukraden 3. januara iz privatne kolekcije vrijednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdulaha al-Tanija koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palati na izložbi pod nazivom "Blaga mogula i maharadža".

Ipak, italijanski tužilac sumnja da će uopšte pronaći ukradene dragocjenosti.

- Mnogo vremena je prošlo od krađe, a nade da se pronađe nakit nisu velike - kazao je venecijanski tužilac Bruno Čerči.

Zanimljivo je da su lopovi ostavili deset puta skuplju ogrlicu, a istražitelji pretpostavljaju da su time htjeli da onemoguće da se odmah nakon paljenja alarma uoči gdje je i šta je ukradeno.

Uz to, italijanska policija pretpostavlja da su lopovi imali pomagača insajdera, ženu zaposlenu u palati, koja je ostavila otvorenu vitirinu kako bi se alarm aktivirao što kasnije, a lopovi lakše došli do svog plijena.

Ona je Italijanka i privedena je na saslušanje, navode strani mediji.

Portal Analitika