Politika

Sjutra o stanju u poglavljima 23 i 24

Konferencija za medije o nalazima iz Radnog dokumenta Evropske komisije (EK) o stanju u poglavljima 23 i 24 u Crnoj Gori, biće održana sjutra.
Sjutra o stanju u poglavljima 23 i 24
Portal AnalitikaIzvor

Kako je najavljeno, ključne nalaze iz radnog dokumenta Evropske komisije će predstaviti šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav, dok će, u ime crnogorskih institucija, osvrt na ocjene iz dokumenta dati Marijana Laković, pregovarač za 23. i 24. poglavlje i  generalna direktorica u Ministarstvu pravde.

Iz Generalnog sekreterijata Vlade je najavljeno da će osvrt na rezultate dati i specijalna državna tužiteljka Lidija Vukčević, viša državna tužiteljka Jelena Lučić i pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković. 

Na konferenciji će biti prisutni i predstavnici sudstva, Agencije za sprječavanje korupcije i Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Konferencija za medije je dio projekta koji organizuju Kancelarija za evropske integracije i Fondacija Konrad Adenauer, radi boljeg i svestranijeg informisanja javnosti o toku procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Konferencija će biti održana u 14 sati i 30 minuuta u hotelu Podgorica. 

Portal Analitika