Društvo

Barani apeluju da se ne ruši park zbog izgradnje vrtića

Predstavnici Inicijative preko 2721 potpisanih građana Bara uputili su Odbornicima Skupštine ovog grada i ministru obrazovanja Damiru Šehoviću molbu da na predstojećoj sjednici pažljivo razmotre argumente koje će iznijeti u odbranu zahtjeva za izmiještanjem gradnje predškolske ustanove i jaslica sa lokacije, koja, kako smatraju građani, nije adekvatna za izgradnju objekta bilo koje vrste, a naročito ne objekta koji bi bio drugi dom za preko 370 mališana.
Barani apeluju da se ne ruši park zbog izgradnje vrtića
Portal AnalitikaIzvor

“Nismo u mogućnosti da prihvatimo rješenje koje podrzumijeva uništavanje postojećeg parka i dvorišta tri škole. Naglašavamo da, bez rezerve podržavamo izgradnju obdaništa toliko potrebnog našem gradu, ali ne po cijenu rušenja već kultivisanog prostora kada postoje druge lokacije koje ispunjavaju uslove i strandarde propisane zakonom, i koje bi dale priliku za bolju urbanizaciju i razvoj grada”, navodi se u molbi.

Takođe brinu kakav uticaj bi oduzimanje dvorišta i likvidacija parka imali na srednjoškolce, koji će, u ovom kritičnom periodu razvoja ličnosti, biti primorani da svoje odmore provode na ulici.

“Pozivamo vas da sve argumente razmotrite vođeni razumom, da ne prihvatite rješenje koje ide na štetu grada i da naročito uzmete u obzir volju i energiju svojih sugrađana, koje su pokazali za sve vrijeme trajanja ove Inicijative”, apeluju Barani.

Portal Analitika