Politika

Demokrate: Građani da pokažu bunt protiv nacionalističke histerije

Crnogorska javnost ovih dana izložena je fašisoidnim porukama koje stižu sa raznih strana političke scene, poručuje se u saopštenju Demokrata.
Demokrate: Građani da pokažu bunt protiv nacionalističke histerije
Portal AnalitikaIzvor

"Valjda je svima jasno da se sve ovo radi po nalogu Mila Đukanovića. Za potrebe nacionalističke histerije u kojoj je Đukanović jedino naučio da se snalazi, njegovi izvođači radova u posljednje vrijeme pomahnitalo šire mržnju među građanima i među braćom. Poruke koje šalju ni u čemu se ne razlikuju od poruka sa raznih nacionalističkih skupova kojima su, pored pomenutog, i Rudović i R.K. prisustvovali ili ih organizovali. Međutim, ni to im nije dovoljno, nego u svoj nacionalistički brlog žele da uvuku i nas koji ne želimo da unosimo zlu krv među braćom. Rudović se predstavlja kao guru građanske Crne Gore, a u stvari, po nalogu režima, pokušava R. K. - u, jednom od najvećih mrzitelja svih onih koji ne misle kao on, podvesti birače koji glasaju za URA-u i za Demokrate. Mikrofonu R.K-a, dakle, smeta Krapović koji je finansijski preporodio Budvu, ali mu ne smeta novi mentor koji je sa kriminalcima i sa DPS-om harao Budvom", navode Demokrate.

Kako se dodaje u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, razlika između Rudovića i R.K, sa jedne, i Mandića, sa druge strane, samo je u nacionalnom predznaku.

"Istu mržnju koju jedni demonstriraju u odnosu na jedan narod ili državu, drugi demonstriraju u odnosu na drugi. Dok R.K. i Rudović pretenduju da druge nacije mrze u ime svih Crnogoraca, Mandić to isto pretenduje da čini u ime svih Srba. E, pa ne može. Među njima, što se Demokrata tiče, razlike nema. Ovi navodni branioci države zapravo su rušitelji njene državnosti, njenih crkava, njenih džamija, njenih katedrala, našeg suživota sa drugim narodima i vjeroispovijestima. Za taj perfidni naum pokušavaju da iskoriste jedan skup i određene poruke koje su se na njemu izrekle, iako su Krapović i Pejović jasno i više puta saopštili da su skupu prisustvovali isključivo u svoje lično ime, te da Demokrate nemaju nikakve veze sa tim činim i niihovom odlukom, kao i da se gnušaju dijela poruka koje su čuli, a naročito onih koje su mediji istakli u prvi plan, te da sa takvim zloslutnim nacionalizmom nemaju ništa, niti će ikad imati, kao što nemaju ništa zajedničko sa klasičnim nacional-šovinističkim blokom kojem pripadaju Đukanović, Mandić, Rudović i R. K, histerični mrzitelji svega i svačega, od svoje države do svojih sugrađana, koji ne misle kao oni. Vjerovatno je žao Rudoviću što su poruke sa skupa osudili i Krapović i Pejović, jer bi u suprotnom lakše mogao da širi svoje nacionalističke bacile", navode Demokrate.

Kako su ocijenili, sva je prilika da Rudović nije mnogo odmakao.

"Od pozicija na kojima je bio dok je kao novinar srbijanskog lista "Vreme" o Đukanoviću ovako pisao: "Milo Đukanović, personifikacija crnogorskog modernog državotvornog pokreta, vjerovatno će biti jedini aktuelni crnogorski političar čije će se ime naći u nekim novim udžbenicima istorije Crne Gore". Neka tobožnji branitelji države, u stvari mrzitelji drugih nacija i vjeroispovijesti, nađu jednu izjavu bilo kog funkcionera Demokrata koja odstupa od građanske profilacije naše partije, pa neka nas onda optuže da udaramo na građansko biće Crne Gore. Dotad, nemaju nikakav legitimitet da to čine. Naravno, neće ga ni imati jer takve izjave nema, ali oni pokušavaju da za svoj lični nacionalistički groš u svoje nacionalističko blato uvuku sve kako bi, na kraju, zajedno sa Đukanovićem, kako je i najavio R. K, formirali Vladu izbornog povjerenja koja bi trajala i nakon izbora", poručuju Demokrate.

Ističu da za razliku od Demokrata koje nemaju bilo kakvu komunikaciju sa liderima DF-a, mentor Rudovića, R. K., u bekstejdžu, iza kamere, ima kontinuiranu i vrlo uspješnu saradnju sa jednim od lidera DF-a koji je organizator skupa i jedan od koautora poruka koje smo čuli u Budvi.

"Sva vaša malicioznost, kukavičluk i mržnja se sabila u ovaj postupak, kao i postupak Rudovića kada je za izborni krah optužio svakog osim DF, kojem se stavljao u zaštitu i sa kojim kuje planove protiv Demorkata i Ura-e. Zato njih, klasične političke kukavice i marginalce, rušitelje i mrzitelje, svađalice i sijače zle krvi među narodom, pozivamo da jednom za svagda odu sa političke scene Crne Gore i ostave ovaj napaćeni narod da živi u suživotu i miru među braćom i ljudima drugih vjera i nacija. Nacionalizam koji šire je najopasnije oružje protiv svog naroda i svoje države. Oni, antisrbi, anticrnogorci, antibošnjaci, antihrvati, antialbanci, antimuslimani, antidemokrate i antievropejci su spremni kao zapete puške da zaigraju na konceptu negiranja nacija kojima ne pripadaju kad god Đukanović uzme konce u svoje ruke. Zbog svega navedenog, građane svih vjera i nacija pozivamo na sveopšti bunt protiv nacionalističke histerije koju, po nalogu Mila Đukanovića, ovih dana pomahnitalo šire Andrija Mandić, Neđeljko Rudović i R. K.", zaključuju Demokrate.

Portal Analitika