Abiznis

Prva nagrada za Rezidencijalni kompleks ‘’Zagorič Gated Community’’

 Projektni biro Studio Synthesis kojim rukovodi arhitekta Dr Sonja Radović Jelovac, osvojio je prvu nagradu  za projekat Rezidencijalni kompleks ‘’Zagorič Gated Community’’ na 27. Medjunarodnom salonu urbanizma u kategoriji Urbanistički projekti i realizacije. 
Prva nagrada za Rezidencijalni kompleks ‘’Zagorič Gated Community’’
Portal AnalitikaIzvor

27. Međunarodni salon urbanizma, tradicionalna godišnja manifestacija otvorena je 8.novembra u Kulturnom centru „Brana Crnčević“ u Rumi gdje se u 12 kategorija, na  jednom mjestu, javnosti prezentovala najznačajnija, aktuelna ostvarenja u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, urbanističkog projektovanja i realizacija.

Prvona gradjeni projekat biroa Studio Syntheis iz Podgorice je izabran u značajnoj konkurenciji od preko 150  odabranih radova.

 Kako navodi Sonja Radovic Jelovac, Zagorič Gated Community predstvalja novi model priuštivog luksuznog kondomijuma koji će uskoro početi sa izradnjom.

sonja-radovic-jelovac

Rezidencijalni kompleks se nalazi u Podgorici, u naselju Zagorič  i predvidja izgradnju od oko 5000m2 komponovanih u četiri stambena bloka postavljena oko centralne zelene površine koja je obogaćena različitim sadržajima za boravak na otvorenom.  

Osnovna ideja je ‘’stanovanje u zelenilu’’, tako da je centralni dio parcele oslobođen za parkovsko zelenilo i sportsko- rekreativne sadržaje, dok su obodom postavljeni objekti, pristupne saobracajnice i parking mjesta.

 

Portal Analitika