Politika

Brajović: Poruke iz Budve izazivaju sažaljenje

Poruke izrečene na skupu u Budvi izazivaju sažaljenje i najviše govore o promašenosti onih koji ih izgovaraju, ocijenio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.
Brajović: Poruke iz Budve izazivaju sažaljenje
S.G.
S.G.Autor
Portal AnalitikaIzvor

U Budvi je u organizaciji Sprpskog naroda Boke održana centralna proslava 100 godina od oslobođenja Boke i ujedinjenja, pod nazivom Pokoljenja djela sude", sa koje je poručeno da će srpski narod u Crnoj Gori ujediniti srpske zemlje i osloboditi srpsko more.

Brajović je kazao da dio poruka sa skupa u Budvi izazivaju sažaljenje.

„Mislim, sažaljenje ozbiljnih ljudi kolika je njihova retrogradnost i kolika je njihova promašenost. Govoriti na takav način o jednoj državi koja je i nezavisna i samostalna i koja je to ostvarila na najkomplikovaniji mogući način od svih država regiona je neobjašnjivo“, kazao je Brajović novinarima nakon izlaganja na okruglom stolu koji je organizovao MANS.

Kako je kazao, govoriti o Crnoj Gori na način koji se mogao čuti u Budvi je neobjašnjivo i nezapamćeno.

„Možda bi najbolje bilo da se to samo prećuti jer gotovo da je sramota što se to dešava u našoj državi“, smatra Brajović.

Prema njegovim riječima, te priče saopštene neposredno ili vidio porukama govore o promašenosti onih koji ih izgovaraju.

„Govore da su oni zarobljeni u nekom davno prošlom vremenu a Crna Gora je toliko snažna da nikada više neće dozvoliti da se dogodi ono što se dogodilo prije jednog vijeka“, rekao je Brajović.

On je kazao da je Crna Gora danas država koja je primjer u regionu.

„Crna Gora je primjer zajedništva i uvažavanja, različitih vjera i nacionalnosti. Ozbiljni posvećeni i dobronamjerni građani su ponosni na to“, zaključio je Brajović.

 

Portal Analitika