Košarka

Imamo šansu

Trijumf nad Olimpijom u ABA ligi već je arhiviran - Budućnost Voli potpuno je posvećena pripremi meča sa Žalgirisom u 6. kolu Evrolige u petak.
Imamo šansu
Arena/PobjedaIzvor

U ,,Moraču“ stiže bivši prvak Evrope, tim litvanske košarkaške legende Šarunasa Jasikavičijusa i učesnik posljednjeg fajnal-fora elitnog takmičenja kontinenta. Žalgiris je osvježio sastav, dugo čekao da se kompletira u potpunosti, a sa skorom 2-3 startovao je novo izdanje Evrolige.

- Imao sam priliku da ih već vidim, gledajući njihov meč protiv Panatinaikosa kad smo skautirali Atinjane. Njihova najveća snaga je jasan i dugoročan sistem igre, kontinuitet koji čuvaju važni litvanski igrači. Ulanovas, Grigoris na krilu, Jankunas na ,,četvorci“, Milaknis na beku, sve to su igrači koji su dugo tu i perfektno poznaju sistem - rekao je Džikić.

Žalgiris je doveo plejmejkera, Francuza Lea Vestermana tokom ljeta, a bekovska linija je kompletirana Amerikancima Nejtom Votersom i Tomasom Vokapom. Važno pojačanje u posljednjim sedmicama je i Derik Volton, igrač koji može sa uspjehom pokrivati bilo koju od tri pozicije spoljne linije, a stigao je iz njemačkog Ludvigsburga.

- Izuzetno je važno za Žalgiris to što je zadržan centar Brendon Dejvis. Uz Vajta koji je podrška Jankunasu na ,,četvorci“, oni su kompletan tim - rekao je Džikić.

Žalgiris su tokom ljeta napustili mnogi igrači. Vasilije Micić pošao je u Efes, Kevin Pangos u Barselonu, Aksel Tupan je otišao u Olimpijakos... Nova spoljna linija zato tek treba da pronađe igru.

- Naravno da vjerujemo da imamo šansu u ovom meču. Kada pogledate, u pet dosadašnjih mečeva u Evroligi, četiri puta smo bili u igri za trijumf. Naravno da je igračima u svijesti to da su startovali Evroligu sa pet poraza. Polako ispravljamo greške i nadamo se pobjedi. Borićemo se - poručio je Džikić.

(opširnije u Areni)

Portal Analitika