Društvo

Nuhodžić uručio zahvalnice herojima koji su spasili porodicu iz Morače

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić uručio je danas zahvalnice za iskazano čojstvo i hrabrost u spašavanju ljudskih života Vladeti Zarubici, Vesku BožovićuVojinu Radoviću, građanima-spasiocima, koji su 3. novembra spasili život četvoročlanoj porodici Mavrić iz Novog Pazara, čiji je automobil uslijed saobraćajne nesreće sletio u Moraču.
Nuhodžić uručio zahvalnice herojima koji su spasili porodicu iz Morače
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz MUP-a, ribolovci Zarubica i Božović zatekli su se u blizini mjesta nesreće, dok se Radović, vidjevši iz svog automobila nesrećni prizor, spustio niz liticu i pritekao u pomoć.

Akcija spašavanja je, na sreću, uspješno završena, a porodica Mavrić prošla je bez težih posljedica.

Nuhodžić je kazao da je zadovoljan i da mu je čast što je u prilici da upozna ove ljude i uruči im u ime MUP-a zahvalnice.

“Ovaj čin, kao primjer humanosti i solidarnosti, treba da podstakne sve građane da budu aktivni dio sistema zaštite i spašavanja”, istakao je ministar.

Taj podvig, dodao je Nuhodžić, predstavlja iskaz lične plemenitosti i vjere u ljude, što ovo djelo čini još većim.

U MUP-u navode da je susret bio prilika da prvi čovjek tog resora iskreno čestita spasiocima na hrabrosti i čovječnosti.

“Zahvalivši na gestu prepoznavanja ovog čina od strane institucije, Zarubica, Božović i Radović kazali su da nemaju dilema i da bi opet postupili isto – pomogli ljudima u nevolji”, zaključuju u MUP-u.

Portal Analitika