Crna hronika

Pretresi u Baru i Nikšiću, oduzeto oružje i municija

Policija je tokom pretresa u Baru i Nikšiću oduzela karabin, vazdušnu pušku, više pištolja i metaka. Protiv dvije osobe biće podnijete krivične prijave, dok će odluke o ostalim djelima tužioci tek donijeti.
Pretresi u Baru i Nikšiću, oduzeto oružje i municija
Portal AnalitikaIzvor

 Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Centra bezbjednosti Bar su pretresli stan i drugih prostorije koje koristi E.S. (33) iz Bijelog Polja, sa privremenim boravkom u Baru, te pronašli karabin M48 kalibra 8×57 sa 22 komada municije kalibra 7,9 milimetara, startni pištolj „Blow” kalibra 9 milimetara, kao i vazdušnu pušku marke „Quattro 85” u ilegalnom posjedu.

“O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv E.S. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navode u UP.

Nikšićka policija oduzela je tri pištolja, od kojih su dva bila u ilegalnom posjedu, kao i municiju. Naime, tokom pretresa kuće i drugih prostorija koje koristi Ž.J. (63) iz te opštine, policajci su pronašli pištolj „Crvena Zastava“ M-57 kalibra 7,62 milimetara sa okvirom u kojem se nalazilo devet metaka.

“Obaviješten je nadležni državni tužilac, kojem je Ž.J. sproveden na dalje postupanje. Tužilac će se o kvalifikaciji djela koje se odnosi na oduzeto oružje izjasniti nakon vještačenja u Forenzičkom centru”, dodaju u UP.

Takođe, policija je, postupajući po prijavi S.Š. (76) iz Nikšića da ga je u njegovom stanu fizički napao dalji srodnik Č.J. iz te opštine, nakon čega mu je iz porodične kuće uzeo pištolj i otišao iz njegovog stana, blokirala grad i zaustavila „VW Passat“ koji je vozio Č.J.

U vozilu su nikšićki policajci pronašli pištolj „CZ“ M70 kalibra 7,65 milimetara i metak, a potom su u kući koju koristi S.Š. pronašli i pištolj “Zbrojevka“ kalibra 7,65 milimetara sa dva okvira, u jednom od njih nalazila su se četiri metka, u ilegalnom posjedu, potom 10 komada pištoljske municije kalibra 9 milimetara, pištoljski metak kalibra 7,62 milimetara, kao i oružni list za pištolj „CZ“ M70, kalibra 7,65 milimetara na ime S.Š.

“O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv S.Š. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, dok će se u odnosu na pronađeno oružje i municiju naknadno izjasniti, odnosno nakon vještačenja u Forenzičkom centru”, ističu u Upravi policije.

Portal Analitika