Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Asocijacija za preventivnu pedijatriju i Udruženje otorinolaringologa potpisali Memorandum o saradnji

Asocijacija za preventivnu pedijatriju i Udruženje otorinolaringologa potpisali Memorandum o saradnji

Predsjednik Asocijacije za preventivnu pedijatriju doc.dr Nebojša Kavarić i predsjednik Udruženja otorinolaringologa Crne Gore dr sci med Elvir Zvrko, na marginama nedavno završenog Drugog kongresa preventivne pedijatrije Crne Gore, održanom u Budvi, potpisali su Memorandum o saradnji između dvije organizacije.
Asocijacija za preventivnu pedijatriju i Udruženje otorinolaringologa potpisali Memorandum o saradnji
Portal AnalitikaIzvor

Memorandumom se prepoznaje potreba za uspostavljanjem intenzivne saradnje između dvije organizacije, sa ciljem da se realizuju zajedničke edukativne i stručne aktivnosti u oblasti pedijatrije i otorinolaringologije. 

Saradnja između specijalista ove dvije grane odvija se skoro svakodnevno, zbog velikog broja pacijenata koji moraju biti tretirani multidiscpilinarnim pristupom. Ali, pored saradnje u kliničkom radu neophodne su zajedničke aktivnosti i na polju preventivne medicine kako bi imali što zdraviju populaciju. 

Dva udruženja planiraju održavanje zajedničkih stručnih sastanaka, izradu vodiča dobre kliničke prakse  za najčešća oboljenja koja zajedno tretiraju, obilježavanje značajnih datuma u oblasti medicine i sl. a sve sa ciljem da se obezbijedi savremena i kvalitetna zdravstvena zaštita najmlađih pacijenata.

Portal Analitika