Turizam

Budvanskoj rivijeri priznanje za održivo poslovanje

Pet hotela koji posluju u okviru grupacije Budvanska rivijera - Slovenska plaža, Aleksandar, Mogren, Palas i Castellastva nagrađeni su međunarodnim sertifikatom održivosti - Travelife.
Budvanskoj rivijeri priznanje za održivo poslovanje
Portal AnalitikaIzvor

Nagrada je grupaciji uručena prvog dana Svjetske turističke berze u Londonu, u prisustvu predstavnika Ministarstva održivog razvoja i turizma, Nacionalne turističke organizacije i TUI grupe, kao vodećeg svjetskog tur - operatora.

“Na ovaj način potvrđen je uspješan rad hotelske grupacije zasnovan na principima održivog razvoja i visokokvalitetne ponude, uz odgovoran odnos prema prirodi, resursima i minimalnom uticaju poslovanja na životnu sredinu”, saopšteno je iz UNDP-a.

Hotelska grupa Budvanska rivijera AD, sa 3.800 kreveta, najveća je turistička kompanija u Crnoj Gori.

Posjedovanje Travelife sertifikata ojačaće lidersku poziciju na emitivnim tržištima zapadne i sjeverne Eprove, kao i na tržištima udaljenih destinacija. Hotelska grupa Budvanska rivijera se sa svojih pet hotela na pravi način pridružila globalnoj Travelife porodici koja okuplja više od 1.300 hotela u svijetu.

Projekat „Razvoj niskokarbonskog turizma“, koji realizuju Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Crnoj Gori u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom, podržava uvođenje sertifikata održivosti za hotele i apartmane.

Pored prepoznavanja odgovornog privrednog poslovanja, smještajni objekti koji posjeduju sertifikat održivosti bolke posluju i imaju veću reputaciju među turistima i klijentima. Ovakvi hoteli takođe ostvaruju marketinške dobiti zbog boljeg pozicioniranja na globalnoj mapi.

Očekujemo da će ovo značajno priznanje i sertifikacija HG Budvanska rivijera podstaći turističke preduzetnike da se pridruže ekološkom talasu razvoja odgovornog turizma u Crnoj Gori.

Portal Analitika