Košarka

Nestvarni Mari sa 48 poena srušio Boston, Voriorsi nastavili da rešetaju

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Boston Seltikse sa 115:107.
Foto: Getty images
Foto: Getty images
Portal AnalitikaIzvor

Odličan meč u Koloradu obilježio je plejmejker Nagetsa Džamal Mari, koji je utakmicu završio sa 48 poena, pet skokova, četiri asistencije i šutom iz igre 19/30.

Kanađanin je bio nezaustavljiv, sve je pogađao i odbrana Bostona nije imala rješenja za 21. godišnjeg košarkaša.

Srpski košarkaša Nikola Jokić nije forsirao, imao je problem i sa ličnim greškama, a na kraju je ostvario učinak od osam poena, 10 skokova i osam asistencija, uz 2/3 šut iz igre.

Jokić je još jednom pokazao kakav je igrač jer je igrao veoma pametno i pustio je Marija, koji je bio u "paklenom" ritmu, da zatrpava koš franšize iz Masačusetsa.

Seltikse je predvodio Irving sa 32 poena, pet skokova i asistencija, dok su po 15 ubacili Tejtum i Braun. Kod Nagetsa još su se istakli Heris i Lajls sa 13 i Milsep sa 10 poena.

Boston je odlično ušao u meč, u prvoj dionici imali su čak +18, međutim Nagetsi su uspjeli da se vrate u drugoj dionici i čak povedu na 20 sekundi do kraja prvog perioda igre. Ipak, poluvrijeme je završeno trojkom Bostona i prednost Kelta je iznosila samo +2, 56:54.

U trećoj dionici rasplamsala se borba, Irving i Mari su pravili šou na terenu i milina je bila gledati ih. Denver je odigrao bolju 3/4 i pred posljednju dionicu imali su +7, 88:81.

Četvrta četvrtina apsolutna je prošla u znaku Kanađanina koji je pogađao iz svih pozicija i Nagetsi su zasluženo pobijedili prvog kandidata na istočnoj konferenciji.

Denver sada ima skor od 9/1, dok je Boston na 6/4.

Košarkaši Golden Stejta nastavili su sjajan start nove sezone i ostvarili 10. trijumf u 11. utakmici.

Voriorsi su odigrali koliko im je bilo potrebno protiv Memfis Grizlisa i na kraju slavili rezultatom 117:101.

Gosti su u "Orakl areni" dobro počeli utakmicu i držali priključak sa aktuelnim šampionom, ali je domaćin pojačao u trećoj dionici koju je dobio rezultatom 34:15 i riješio pitanje pobjednika.

Najbolji kod "Ratnika" bio je Klej Tompson sa 27 poena, pet manje dodao je Kevin Durent, dok se Stef Kari zaustavio na 19.

Na drugoj strani nije bilo previše raspoloženih igrača – Deron Bruks postigao 18 poena, a po 15 su dodali Šelvin Mak i Džeren Džekson.

Protekle noći u NBA ligi odigrano je nekoliko sjajnih dramatičnih utakmica, poput pobjeda Majamija i Čikaga poslije produžetaka, ali su i one djelimično ostale u sjenci povrede Rasela Vestbruka u pobjedi Oklahome nad Nju Orleansom sa 122:116.

Vestbruk je povrijedio skočni zglob lijeve noge pošto je prilikom doskoka nagazio na stopalo Entonija Dejvisa i sa terena izašao hramljući i sa bolnom grimasom na licu, pa se sumnja da je povreda ipak teže prirode.

Ras je do tog trenutka postigao 17 poena, uz 7 skokova i 9 asistencija za 25 minuta na parketu.

Tander su do pobjede predvodili Pol Džordž sa 23 poena i Denis Šreder sa jedanim poenom manje.

U poraženom timu najefikasniji je bio Džulijus Rendl sa 26 poena, dok su dabl-dablove ostvarili Džru Holidej (22p i 14sk) i Nikola Mirotić sa po 16 poena i skokova.

Odličnom posljednjom četvrtinom Hjuston je uspio da napravi preokret i savlada Indijanu Pejsers sa 98:94.

Domaćin je uspio da nadoknadi minus iz prve četvrtine, onda dobije sljedeće dvije i dođe na +6 pred posljednjih 12 minuta. Međutim, Džejms Harden i drugovi su se konsolidovali i uspjeli da upišu četvrti trijumf u sezoni.

Harden je duel završio sa 28 poena i dodao je 4 skoka i 6 asistencija, a Klint Kapela je sa 18 poena i 10 skokova upisao dabl-dabl.

Indijanu je predvodio Viktor Oladipo sa 28 poena i 6 skokova. Bojan Bogdanović je za pola sata na parketu postigao 11 poena uz 4 skoka i po 2 asistencije i ukradene lopte.

Portal Analitika