Crna hronika

Pretučen zatvorenik u Dobroti

Policija je saslušala dvojicu osuđenika koji su pretukli zatvorenika Milana Vidića u zatvorskom odjeljenju Specijalne bolnice „Dobrota“ u Kotoru
Specijalna bolnica u Kotoru
Specijalna bolnica u Kotoru
PobjedaIzvor

To je Pobjedi potvrđeno u toj ustanovi. Kako saznaje taj list, od svih aktera su uzete izjave, a utvrđeno je i kako je nastao snimak koji je objavio portal „Standard“.

Kako se na snimku može vidjeti, dvojica zatvorenika su došli u prostoriju u kojoj je bio Vidić i izudarali ga šakama. Jedan od aktera koji je nasrnuo na Vidića je Radoš Lješković, osuđen na tri godine zbog pokušaja ubistva zatvorenika u ZIKS-u. Vidić je juče stigao u bolnicu iz Kazneno-popravnog doma, a odranije je, kako saznaje Pobjeda, u svađi sa Lješkovićem.

Lješković je u aprilu 2015. godine pobjegao iz Specijalne bolnice za psihijatriju u Kotoru, gdje je bio na privremenom liječenju. Policija ga je uhapsila u avgustu. Tada je saopštila da je Lješković 3. aprila 2015. godine pobjegao iz Specijalne bolnice u Kotoru gdje se nalazio na liječenju.

- Dok se nalazio na slobodi, sumnja se da 12. avgusta počinio krivično djelo razbojništvo na štetu B. V. iz Nikšića, tako što mu je uz prijetnju sjekirom ukrao mobilni telefon veće vrijednosti. Protiv Lješkovića je podnijeta krivična prijava zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Nikšiću zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo – kazali su iz policije.

Portal Analitika