Politika

Brajović traži imena kandidata, glasanje najkasnije u ponedjeljak

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović tražiće od poslaničkih klubova da što prije dostave imena kandidata za članove odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, kako bi poslanici glasali o njihovom izboru najkasnije u ponedjeljak – saznaje Pobjeda.
Brajović traži imena kandidata, glasanje najkasnije u ponedjeljak
PobjedaIzvor

Poslanički klubovi, međutim, još nijesu odlučili koga će predložiti, već se pregovara o tome. Jedino je izvjesno, kako je Pobjedi nezvanično rečeno, da će Klub SNP-Demos kandidovati Miodraga Lekića za člana odbora.

Posebni klub poslanika, u čijem sastavu su Aleksandar Damjanović, Goran Danilović i Goran Radonjić, neće učestvovati u radu budućeg odbora - rečeno je Pobjedi iz tog kluba. Damjanović, Radonjić i Danilović bili su uzdržani kada se glasalo o odluci za formiranje odbora.

-Narednih dana odlučićemo o kandidatima za odbor-bio je odgovor DPS-a, DF-a i SDP-a na pitanje Pobjede.

Poslanički klubovi narednih dana treba da se dogovore i o tome koliko će koji klub imati članova u odboru. Odluka, koja je usvojena u srijedu, predviđa da vlast i opozicija imaju po sedam članova. Sastav odbora, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika odbora, koji su iz vlasti, odnosno iz opozicije, konstituisaće se na način da svakom klubu poslanika pripada najmanje jedan član odbora, a preostali dio proporcionalno broju poslanika u klubu.

Neizvjesno je ko će od opozicionih klubova zauzeti „stolicu“ u odboru predviđenu za predstavnika Demokrata i Ure. Iz DPS-a ranije su kazali da će to mjesto biti ponuđeno DF-u, ali DF je odgovorio da ne želi mjesto za sebe, već da ga treba ustupiti nekoj od opozicionih partija, umjesto čekanja Demokrata.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika